Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybourani cihlove zdi

Od: bambi* odpovědí: 21 změna:

Zdravim pripravuju se na rekonstrukci koupelny a zachodu a mel bych dve otazecky.

- jak nejefektivneji vybouram puvodni cihlovou zed? Bude mi na to stacit treba bouraci kladivo?

- kdyz pak budu vyzdivat novou zed z ytongu predpokladam, ze nad dvere bych mel dat nejaky preklad z ytongu, nebo to neni potreba?

Predem dekuji za rady

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

já bych se spíš ptal zda ta zeď něco nenese a pokud nová bude jinde než stávající tak zda se mi někam nepropadne.

No jinak stačí i palice, ale kladivo určitě, záleží kolik toho je a jak je to festovně udělané. Překlady nemusí být, stačí když ytong bude umět několik desítek let levitovat nad tou zárubní.

Ne jasně že překlad.

bambi*
hodnocení

Ani jedna ze zdi ktere chci zbourat nejsou nosne zdi takze by se nic propadnout nemelo. Nove zdi budou posunuty o 45 cm a myslim, ze by se taky nemeli nikam propadnout. Ten preklad mi byl jasny, ptal jsem se proto jestli neexistuje nejaka finta, kterou bych to mohl treba obejit :)

ladislavtikal*
hodnocení

0x

kladivo bude stacit ale co je to za pricku? 15 nebo 30? aby to nebyla nosna pricka a jako preklad muzete pouzit klidne i dve elka naproti sobe a na to to muzete stavet dal horejsek muzete u ytongu dotahnout montazni penou

bambi*
hodnocení

No je to obycejna pricka mezi zachodem a koupelnou a druha je pricka mezi koupelnou a chodbou, nejedna se o nosne zdi ty bych si nedovolil bourat. Obe maji tloustku 10 cm

ladislavtikal*

urcite vam bude stcit to kaldivo jen podle me je to skoda bourat jestli prička je v pohode jsou to dalsi naklady muzu vedet proc bourat? jestli chcete tak muzete zavolat na 739564333

bambi*
hodnocení

No potrebuju predelat dispozici koupelny a zachodu a proto ty pricky musim zbourat a soupnut je trochu dal aby se koupelna zvetsila a zachod zmensil :) Mate vetsi zkusenosti s rekonstrukcema? Mel bych totiz jeste par dotazu tak bychom to mohli vyresit pres mail.

ladislavtikal*

nase stranky jsou www.zazp.wz.cz a mejl zazp@seznam.cz

bambi*
hodnocení

Jee koukam, ze jste z daleka, ja jsem totiz z Prahy ;). Zeptam se jeste na jednu vec ohledne rekonstrukce. Uvazuju ze bych zrusil jedny dvere akorat nevim jak je neefektivneji vybourat pripadne jestli je tam mam nechat a jenom zazdit ytongem. Dvere chci zrusit z duvodu zvetseni kuchyne. Co by ste poradil?

ladislavtikal*

tak zazdit je muzete nechate preklad nad nima akorat jestli jsou to plechove zarubne tak vysekat prah a jinak je nariznout flexou a vtrhnout jeste maji vezdich paska na kazde stana jsou u dir na zamku a na druhe strane to je ve stejne vejsce

doplněno 05.05.09 16:50:

zazdit muzete ytongem nebo jestli je to takecihelny tak zazdit cihlama co vybourate z jine pricky

doplněno 05.05.09 16:51:

jeste sem zapomel ytong je lepsi zakladat do mvc neboli malta vapenocementova ale muzete do lepidla zalezi na vas

bambi*
hodnocení

No jsou to klasicke dvere z 50tych let ale jestli jsou futra plechove to fakt nevim. Byt jeste jenom kupuji takze se nemuzu podivat z ceho opravdu jsou.

ladislavtikal*

kdyz by ste potreboval neco tak staci zavolat

bambi*
hodnocení

Jinak byl jsem se dnes podivat s odhadce na ten byt a zjistil jsem ze futra jsou drevena a ne plechova, takze jejich odstraneni by nemel byt zadny problem

hodnocení

0x

no myslim, že alf není zas až takovej machr. Když budete mít např 60-tky dveře a příčku z Ytong tak do tl. 100mm, tak se opravdu bez překladu obejdete.Zkuste k sobe přilepit lepidlem dvě tvárnice a uvdíte jak to drží. Navíc nad otvorem je asi 60 cm, výšky zdiva, a to semůže rozepřít do stran a je jeho samonosná funkce zajištěna! samosebou v kombinaci s lepidlem. škoda,že nemůžu přidat fotku,to by mnozí koukali. ale je to v pohodě. Mira*palec*

alf*

ale to není machrování, to je to že napíšu dej to bez překladu, on má v hlavě dveře 145 cm a ... Já bych to neřešil, koupil za 150 2 metry L profilu (pokud tam budou tedy ty 60 dveře) nebo za 200 překlad. Zeď v hodnotě třeba 5000 korun, dveře za dalších 5 a spekuluje nad úsporou 200 korun. Až se to propadne tak bude stavě novou zeď, opravovat podlahy, obklady ... Proto také jsem se ptal zda mu něco nespadne na hlavu nebo zda ta nová příčka nebude stát na nějakém vachrlatém sklepě. Dotaz byl příliš obecný.

Ad zazdění dveří) - já bych přemýšlel (podle tl zdi a toho co je na druhé straně) nad dozděním ne na plnou tloušťku ale jen částečnou a vzniká hezký prostor pro věšák, police ...

Osobně jsem si chtěl také zvětšit koupelnu a právě když jsem se dozvěděl co všechno bych musel dělat navíc tak jsem se na těch pár cm ... a žijeme taky.

bambi*

Jeezis ja jsem prece nikdy netvrdil ze tam ten preklad nedam jen jsem se ptal jestli je nutny. Samozrejme ze ho tam dam, dyk to stoji par korun. Ohledne toho zazdeni dveri tak to udelam uplne protoze z jedne strany zdi bude kuchyn a z druhe strany vstavana skrin

hodnocení

0x

chlapci, překlad (NE)musí být podle rozměru dveří

ladislavtikal*
hodnocení

0x

nemusi? ted sem vas pane Milane drobet nepochopil na delku dveri

doplněno 05.05.09 20:35:

pardon podle rozmeru

alf*

tak to se nechám také rád vzdělat. Jako že na 125 díru stačí 80 překlad?

Alfe, :):):) to snad nejde.

I když Čechovi neřeknete, že to nejde, tak to udělá!

alf*

to je pravda

a na co jsme všichni v tom nejasném prvotním dotazu nevzpomněli je to, že ani nad třeba 300 cm dírou nemusí být překlad a mohou tam být dveře -klenba.

Ladislave, souhlasím, že nad "60"tkou futrem nemusí být překlad, pokud budou futra široká /90-100/, tak překlad ano, zvláště pokud nad nimi je ještě mnoho řádků!

Tím chci říci, Ladislave, aby se kluci nehádali, že překlad je potřeba navrhnout podle místa, nikoliv podle toho jak si představuji, že to tam vypadá!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]