Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé lázenské kamna

Od: dan* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem,

dovezl jsem na chalupu pouzité lázenské kamna a po zapojení zjistil, že komín ve válci je prasklý a zdeformovaný.(pravděpodobně tam někdy zamrzla voda :) ), potřeboval bych zjistit, jestli se vnitřní trubka (komín) dá nějak vyměnit, jakou a kde koupit, popř.kdo, nebo kde se to spravuje. Díky za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

válec je nerezový nebo smaltovaný, typ, výrobce? k některým kamnům je ke koupi náhradní válec, např. koupelny-sen.cz/... ... ale ta cena!

a k opravě původního válce:

pokud je smaltovaný, tak to bude s opravou problém, pokud nerez, šikovný svářeč si dá radu...nerezové trubky se prodávají...

nebo tady

dufakotle.cz/...

dan*
hodnocení

Válec je smaltovaný, hnědý a výrobce neznám, kamna jsou na chalupě. Komín je nahoře letovaný mosazí, ale nevím jak dole, ale nejspíš to bude stejné. Asi se pustím do postupného vyřezávání.O vzhled mi ani tak moc nejde, kamna mám za pivo. Problém je v tom, že nevím, jakou trubku použít, původně jsem myslel že je to klasický kouřovod průměr 100mm,ale ten by spojem protékal.

kokok

Než smaltovaný tak to už z nerezu.Vyrábí ho.Je sie drahý jako prase ale člověk ho má do smrti.

hodnocení

0x

tak to je jednoznačně výrobek Kovosmalt Filakovo, dnes THORMA Výroba, k. s., Filakovo; dnes jej vyrábějí v jiném provedení a barvě, ale je to stále náš dobrý koupelnový kamarád z dětství; kouřovod má vnitřní průměr 95mm, na opravu lze použít ocelovou trubku o vnějším průměru 100mm a potřebné délce; trochu bude problém s antikorozní úpravou, abyste se nemyl "rezavou"vodou; lepší by byla trubka nerezová ... raději hned dvě o průměru 100mm a 370mm a dvě víka, ale to by bylo cenově skoro stejné, ne-li dražší, jako koupit náhradní válec; a navíc ta práce...

info taky zde: thorma.sk/...

narazil jsem na zajímavé stránky (možná pro někoho)

techmat.cz/...

hodnocení

0x

Doporučuji válec vyhodit, protože i když byste nahradil původní plamenec nerezovou trubkou, tak zevnitř bude svár pod vodou korodovat a poteče Vám rezavá voda. Nová kamna stojí přes 10 tisíc. Pokud máte blízko do Severočeského kraje, tak prosím napište mi soukromou zprávu a mohl bych Vám prodat velmi zachovalá kamna se smaltovaným válcem a chromovanou baterií ( vyrobili soudruzi z NDR) se sprchou za 3500 Kč.

Jsou asi 25 let na půdě v suchu :o))

mamut
hodnocení

0x
nevyplatí se.. koupit nové za pár korun, já kupoval druhé po 20 letech, takže když to člověk rozpočítá na ty roky tak to je skoro zadarmo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]