Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kanalizace - kdo, co, jak začít?

Od: mi233* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám na Vás otázku, možná ji však nikdo v minulosti řešil. Mám menší problém s kanalizací. Před nedávnem jsem si koupil starý domek a pustil jsem se do rekonstrukce. Jak to tak bývá, staré rozvody za nové, podřez a atd. Problém spočívá v tom, že při rekonstrikci vnitřních odpadu, jsem se dokopal ven. Bývalý majitel mne upozorňoval, že kanalizace je řešena pres bývalý septik a přepadem jde do kanalizační přípojky. V minulých letech však zapracovala sousedská výpomoc a já mám napojen odpad, přes přepad k sousedovi na kanalizační přípojku. Když jsem se snažil, tedy zjistit u vodohospodářské společnosti zda-li mám přivedenou přípojku k baráku tak dle jejich pasportu jí tam musím mít. Po několika žádostech jsem konečně dostal techniky z výše uvedené firmy, aby mi dali za pravdu. Přípojka je pouze kreslená na papíře a papír snese vše. Ačkoliv platím vodné i stočné, upozorňoval jsem VHS aby dali vše do pořádku. Tam mi bylo sděleno, abych si nechal na vlastní náklady vykopat rýhu a oni ji příjdou pouze napojit.. Chci se zeptat jak mám postupovat. Jedná se o hlavní řád který je ve hloubce 3,5 metru na hlavní silnici.. Všechny optané firmy se dotoho nechtějí pustit a já je zcela chápu.. požádat o změnu dopravního generelu ( hl. silnice) pronájem značek a atd... Rád bych věděl nějaký postup co vše bych měl udělat, abych byl korektně připojen na kanalizaci..

doplněno 23.09.14 08:31:

vložil jsem pro představu passport z VHS.. (omlouvám se za maluvky, ale snad pro názornost postačí)

doplněno 23.09.14 08:32:

černá = stávající stav

modrá = tento problém řešíme

fialová = další možné řešení

Kanalizace - kdo, co, jak začít?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Třeba jsem to špatně pochopil, ale stávající kanalizace nefunguje? Soused prudí, že to vede do jeho a teprve potom společně vede přípojka do kanalizace?
Nebo v čem je problém, že chceš rozkopat půlku silnice?
mi233*
hodnocení

Problem spočívá v tom, že sousedovic obydlí je na prodej... popřípadě pokud to koupí nějaký snaživec jako já a bude se zabývat kompletní rekonstrukcí. může se dost dobře stát, že mi napojení k němu zruší. V tento moment tam ještě nebydlím nicméně nerad bych se dožil toho, že nebudu moct v budoucnu jakoliv odvádět splaškovou vodu. Snažím se to řešit včas tak abych se po nastěhování nemusel o tento problém starat. Pač si nedokážu představit bydlet v domě bez odvodu kanalizace. No a samozřejmě jde i o rozkopání půlky silnice (vzpěry, zkoušky hutnění a já nevím co ještě abych posléze dal komunikaci do pořádku.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Možná se snažíš nacházet a vytvářet problémy tam, kde zatím nejsou. Nech hada pod kamenem a pokud to funguje po všech stránkách, neřeš to. Stočné vytváříš, vypouštíš a posíláš do kanalizačního systému, kde je dále řešen a nakonec normálně platíš. Nechal bych to být. Jestli to musíš mít dokonalé, začni mohutně šetřit a nakonec ti to za těžký prachy, někdo sfoukne. Některé firmy, co se tím normálně zabývají, mají techniku, která se do té hloubky dostane a znalosti, aby je to nezasypalo. Ahoj.

mi233*
hodnocení

Ahoj, v tomto máte pravdu, snažím se vytvořit problém včas a najít rozumné řešení do doby než se nastěhuju. Viz odpovědí na vlákně. Stočné a vodné řádně platím, ale může se pak stát výše či níže popsaný problém a já v době kdy již budu bydlet tak bych nerad řešil neodtýkající kanalizaci.. Všechny poptané firmy, jak na poptávkách tak i v nejbližším okolí mne odmítli s tím že je to příliš složité... Nabízí se však další možnost, než se napojit na hlavní řád v hloubce 3,5m, je tu možnost prodloužit větev cca o deset patnáct metrů která je v hloubce 2m na vedlejší ulici. Nemovitost je na rohu dvou ulic. Nevím co bude nákladnější ale obávám se že by mi to nevyšlo se spádem,(ve sklepě jsem cca půl metr pod povrchem). Pokusím se to načrtnout na obrázku a poslat to sem

kjanik112*
hodnocení

0x

Pozor, zjistěte si, o jaký typ kanalizace jde. Buď jde jen přepad ze septiku do kanalizace=septik musíte nadále mít. Nebo jde všechno přímo do kanalizace, pak to nesmí jít přes septik, musí to jít přímo do kanalitace a septik musíte zrušit.

mi233*
hodnocení

kanalizace je spádová a v betonových rourách. Napojení je momentálně řešeno takto. V minulosti byl v domě funkční septik.. dle původního majitele byl přepadem napojen na trativod který díky svahu odváděl splaškovou vodu kamsi mezi zahrádky. (Při větší spotřebě). takto byl napojen i soused, které se mu toto podařilo ucpat. Proto se soused musel napojit na veřejnou kanalizaci a při této stavbě vpomáhal již výše zmíněný původní majitel s tím že mu pomůže s prací ale že na něj napojí přepad.. Td to tedy funguje takto odváděná voda jde do septiku, kde je předěl tak aby zachytil hrubé nečistoty a v druhé komože je pouze splašková voda a pokud se navýšší do určité výšky jde přepadem k sousedovi a dále pak do hlavního řádu. V minulosti bylo, kvůli tomu i dimenzovaný průměr od mého napojení k hlavnímu řádu..

Řeším to i mimo jiné, že nad septikem je psí bouda a v těchto místech chci mít pergolu na posezení a tudíž ten septik chci zasypat. Nehledě na to že soused svojí nemovitost prodává a pokud se najde podobný majitel jako já a začne s rekonstrukcí tak se může dost dobře stát že mě nevědomky odpojí

Dobry den, jestli chcete mit oficialni pripojku, tak bohuzel budete muset projit koleckem povoleni. Vykop na Vasem pozemku je ve Vasi rezii, ale s vykopem v komunikaci bude muset souhlasit spravce komunikace a ten Vam stanovy podminky. U nas musela kopat schvalena firma, museli jsme mit projekt na znaceni + znacky. Celkem to byla velice draha zalezitost. Mate na kanalizaci schvaleny projekt tak, jak mela puvodne byt?

Dale potom z kanalizaci prijeli zkontrolovat napojeni a museli predat formular, kde potvrzuji, ze je vse v poradku. Ja ten papir nedostal a musel jsem delat potom jeste kontrolu kanalizace kamerou :(.

Jestli chcete pergolu, tak doporucuji septik zachovat. Muzete ho pouzit na jimani destove vody a zalevani, nebo jako sklipek, jestli u domu nemate. Prijde mi skoda to zahrnout, ale to je samozrejme ve Vasi rezii

asd*

Septik bych překlenul trubkou do stávajícího napojení na kanalizaci. Pak ho můžete zasypat nebo využít jinak. A určitě bych zařadil zpětnou klapku

jmhad*
hodnocení

0x

Když si přečtu Vaše záměry,pak nezbývá buď kopat nebo si pořídit vlastní čističku,třeba biologickou a čistou odpadní vodu využít jinak - bazén,jímka na zalévání nebo ji nechat volně odtékat jako dešťovou.

honzaaa*
hodnocení

0x
A nebylo by možné domluvit se se sousedem a ještě než svou nemovitost prodá, legaligovat stávající stav? Bylo by to jistě nejlevnější a nejrychlejší řešení.
honzaaa*
oprava: legalizovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]