Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradíte jak s údržbou myčky?

Od: w1svetluska odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Právě jsem si splnila dloholeté přání a koupila myčku na nádobí AEG Silence Plus.Chtěla bych požádat Vás kteří již myčku vlastníte jestli mi poradíte jak se o ni starat .Jak dlouho po skončení mycího programu necháváte nádobí v myčce?Zda po vyndání nádobí z myčky myčku vytíráte do sucha nebo necháváte pootevřená dvířka aby sama vyschla?Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
1.Nikdy myčku nezavírat, smrad, bakterie,...
2.Po doběhu programu, tak 10-15 minut větrání nádobí a pak mělo jít v pohodě uklidit...
3.Myčku vytírat nemusíte, zas tak moc vody a zbytků tam není...
4.Jednou za půl roku kupte omaštovač myček a ten použijte...
5.Určitě tu někdo linkne návod odněkud z internetu, já mám doma myčku již 12 let, řeknu vám že je to opravdu geniální věc...

aali
hodnocení

0x

Mam dotaz-nemá náhodou ta myčka taky program na sušení nádobí horkým vzduchem,já jí používala tak že jsem jí naplnila a dala prostředek na mytí a leštění-Somat,Calgonit a pak sem dala program a po skončení jsem jen otevřela dvířka a počkala než nádobí vychladne ...já myslím že záleží na typu...jinak nevím co ještě k tomu...*slunce*

starena*
hodnocení

0x

Určitě záleží na typu myčky-ale nerez příbory je potřeba trochu přeleštit, zůstavají na nich jakoby kapičky. Rovněž jsem nebyla spokojená s košíkem na příbory, kam se strkaly jednotlivvé kusy, košík zabíral moc místa. Pořídila jsem si umělohmotnou malou děravou nádobku, zabere málo místa, příbory tam dám najednou, nemusím je strkat po 1ks, výsledek umytí a usušení je stejný. Nebo už máte myčku se zásuvkou na příbory? Naivně jsem si myslela, že myčky mi umyje hrnečky zahnědlé od čaje, tak to tedy ne, spíš se to tam jakoby zapeče. V tomto případě čistím klasicky-houbička+Ava či něco takového.

mamcazmoravy*
hodnocení

0x

Na konkrétní dotazy konkrétní odpovědi :)

Po skončení mycího programu nádobí vytahuji většinou co nejdřív. Vždy pak nechám myčku pár hodin pootevřenou, aby trochu vyschla. Ihned po skončení programu je obvykle ještě teplá a schne rychle. Když ale zapínám myčku pozdě večer, ráno po mnoha hodinách je již studená, schne pomaleji. Ještě nikdy jsem myčku nevytírala, pouze některé kousky nádobí. ;) (Občas taky hned po skončení programu myčku jen pootevřu a nádobí vytahuji později, až potřebuji naládovat další dávku - nádobí není horké do ruky a myčka mohla vypustit páru a aspoň trochu vyschnout.)

Myčku používám 6 let, ale určitě si budete muset sama vyzkoušet různé prášky, tablety, případně leštidla a jiné. Podle jiných diskuzí usuzuji, že různým myčkám v různých oblastech republiky s různě tvrdou vodou a různě náročnou hospodyňkou vyhovují různé přípravky. Přeji hodně spokojenosti a ušetřeného času.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]