Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním domek, který je v řadové zástavbě. Máme v plánu ho časem zbourat a postavit nový, půdorysně skoro stejný do 150 m2. Náš soused který má u naší strany dvůr, řekl manželovy, že pokud bude stavba vyšší než je teď, tak nám stavbu nepovolí, že by mu tam už vůbec nešlo slunce. Samozdřejmě stavba vyšší bude. Může nám do toho takhle mluvit?
Děkuji za odpověď
Předchozí odpo jsem dal bodík jsou správné! Jen doplním svůj názor-může kdykoliv,i kdyžuž budete míte vše schválené stavební povolené schválené plán atd ,ale jen mluvit víc nic ,je to v naší české povaze.do všeho kecat,i když je nám po tom ...(takovéto malé hnědé a "voňavé")!
doplněno 20.09.14 16:37:To Trtr-souhlasím s Váma,ale většinou tito "stěžovatelé" do toho kecají až je pozdě! Když se měli vyjádřit,tak drželi hubu jak se říká a pak jsou velcí gerojové! A že jsem jich za svou karieru ve stavebnictví pár viděl!
Zdravím, no nezlobte se, ale také je třeba se vžít do pozice souseda. I kdyby jeho námitky byly zamítnuty, připadalo by mi blbé někomu komplikovat život, předstatvte si sebe jako protistranu a dělejte tak, aby všichni byli spokojeni. Ono se to může i vymstít a když bude třeba, soused Vám nepomůže, nepohlídá a tak podobně.
Také zdravím, vžijte se do role stavebníka. Přece soused mi nebude určovat tvar domu, jaká budu mít okna, třeba se mu nelíbí obdéníková a bude chtít kulatá atd.
Pokud by nová stavba souseda zastínila, tak nebude vydáno stavební povolení. Na to jsou úřady, aby situaci posoudily včetně námitky souseda. Je dobré vyjít sousedovi vstříc, pokud mne to neomezí ve stavbě.
Děkuji za odpovědi. Samozdřejmě se budem snažit se sousedem domluvit. Doufám, že to nebude problém, sousedovi je kolem 80 let a barák má jenom k rekreaci. Navíc jsou tam ještě další dva majitelé. Dost by nám to stížilo situaci. Půdorysně to chceme nechat zachováno, ale musíme zvýšit krov, protože tam potřebujeme udělat podkroví, jiná možnost není. Stávající barák má nizoučké stropy jak se to dříve stavělo. Tak uvidíme.
Nejlépe by bylo, kdybyste si načetli stavební řád, kdy do toho ten soused může mluvit. Jinak kdysik existovala norma, která to oslunění řešila. To vám určitě rádi řeknou na stav úřadě. Kdysik dávno jsem to řešil pro bráchu na stížnost souseda, ta doba byla podstatě směšná, kdy má svítit slunko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.