Nejste přihlášen/a.
Jakým způsobem natáhnout fasádu? myslím tím jakou nejjednodušší formu zvolit? Mám nalepený polystyren, zastěrkován. Mám natáhnout ještě jednu vrstvu stěrky, zabrousit a pak použít například zrnitou barevnou omítku, která srovná zbylé nerovnosti, nebo použít nějakou tekutou? Nebo to mám radši natáhnout venkovním štukem a použít nějakou venkní barvu?
Vemte dvoumetrovou hoblovanou rovnou lať.Proměřte několika směry rovinost zastěrkování.Pokud budou nerovnosti větší jak 3 mm vyrovnejte stěrkou.Při troše šikovnosti není nutné zabrušovat.Na to natáhněte hotový venkovní potěr,třeba také Baumit zapucujte molitanem a hotovo.(Tu lať se nebojte používat)
Štuk opravíte kdykoliv no akryla. nebo silikat. omítky to nejde že by to nebylo vidět.
je to fakt ze taha sam to nemuzete a nemuzte to natahovat kdyz vam na to bude palit slunce jinak veskere spoje budou videt a to co natahnete vam bude rychle schnout aspon aby ste byli čtyri dva tahat a dva točit i kdyz budete delat spalety u oken tak se budete zdrzovata kde je plocha musi to jit na sebe a jak bylo psano pouzijte i lat kdyz si nejste jisty ze to neni v rovine tin nic nepokazite omitek je velka škala vyberu muzete dat i brobarvenou nebo klasicky bez barev ale jako podklad jestli ste mel na mysli stuk tak to radeji jeste mistama vemte lepidlem a napenetrujte to pod lepidlo ketere budete davat dodatecne na vyrovnani i omitku
doplněno 05.05.09 10:17:
Vy chcete abychom rozhodli, co je lepší zdali štuk, omítka?
To asi nejde, jen upozorním, že pokud použijete "tekutou omítku" (jak jste jí nazval), hlavně barevnou, tak podklad musí být rovný, jinak budete mít fleky po fasádě. Je vidět, zdali je omítka natažena v malé či velké tloušce.
Spíš jsem chtěl poradit, co je snažší na práci.. před pár dny jsem sem dal dotaz ohledně stěrky Baumit.. už to mám hotovo a tak se chci poradit o dalším kroku... přeci jen nejsem profesionál a tak musím volit postup, kteý zvládnu.. první stěrku už mám.. a potřeboval jsem vědět, jestli to mám ještě přestěrkovat (což asi stejně budu muset) a hlavně.. jestli případne nerovnosti i po přebroušení překryje "tekutá" fasáda, nebo bych měl radši zvolit dorovnání fajnovou a pak nanést venkovní barvu..
CO JE SNAŽŠÍ? to je podle šikovnosti. Na štuku je toho více vidět, ale vadí to? Já osobně část stěny jen natáhnu lepidlem, vyhladím, lepidlem, vyhladím a natřu fasádní barvou. Je to ulice, na kterou několik měsíců nekoukám.
no na ulici bych to neřešil vůbec... ale tohle mám na dvoře, kde budu ještě dělat terasu a budu na to koukat často... a šikovnej moc nejsem.. hlavně nemám trpělivost.. jinak jsem při kompltní rekonstrukci baráku hodně věcí dělal sám.. prostě rovinky mi dělají problém... zkusím to teda ještě dohladit lepidlem a pak se uvidí... díky za názor..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.