Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce v Praze

Od: iice2* odpovědí: 16 změna:

Ahoj všem,
jelikož já a můj kamarád žijeme v Ostravě, kde sehnat vůbec nějakou práci je zázrak (mimo call centrum nebo finančního poradce), začali jsme přemýšlet nad Prahou. Osobně mám praxi téměř 3 roky u jednoho mob. operátora, nicméně naši pobočku zrušili a více než rok hledám práci novou. Bohužel marně a není to zrovna tím, že bych byl líný. Pracovat někde 12 hodin pro mě není překážkou. Kamarád zatím pracuje něco přes rok v jednom skladě (a to se tam dostal ještě díky známému), ale podle jeho slov vypadá, že jeho usek uzavřou a zaměstnance propustí. Když jsme se ale dívali na nabídku práce v Praze (protože údajně např. Brno taky hrůza), na nějaký příbuzný obor mému, tzn. prodej - např. prodejce v prodejně (elektro, oblečení, potraviny..), průměrná mzda se tam pohybuje zhruba na 13 000Kč hrubého. Což se mě osobně zdá hrozně málo s ohledem na to, když nějaký průměrný nájem za byt 2+1 vč. poplatků vychzázi na 10 000Kč/měs. (pro každého tedy náklad 5000Kč). V průměru za stravu počítám 200Kč (x31dní = 6 200Kč) a za měsíčník na MHD 550Kč po Praze. Sečteno, podtrženo, základní měsíční náklady 11 750Kč. A kde máme nějaké úspory, peníze na ošacení popř. kulturu, dovolenou,... Vždyť to co by člověk vydělal, z toho by pokryl jen nájem, jídlo, dopravu a to ještě za předpokladu, že žijí na jednom bytě dva platící lidé. Chtěl bych se zeptat, zda je reálné najít např. v průběhu dvou měsíců zaměstnání na nějaké prodejně se zbožím za mzdu 15 000Kč čistého (jako nováček)? Nebo je to zázrak jako tady v Moravskoslezském kraji? Popř. zda víte o nějakém zajímavém oboru, lépe placeném, kde nepotřebujete nějaké odborné znalosti? :)) Osobně vím, že např. administrativa je v Praze velice žádaná, lépe placená, ale uchazečů na tyto pozice je v řádu stovek/pozice.

Díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, nejde sice o Prahu, ale i tak je to zajímavé. Podívejte se na ten článek. Na webu Škoda Auto je kontaktní formulář (po registraci) a dostanete se do jejich databáze. Možná budete mít šanci (třeba hned nebo později). Zdravím!

novinky.cz/...

doplněno 20.09.14 09:35:

zivotniprilezitost.cz/...

janplinto*
hodnocení

3x

Chtěl bych důrazně varovat před přílišným očekáváním. Příjmové rozdíly mezi Prahou a venkovem (vyjma specifických pozic) už dávno nejsou, co bývaly. V Praze je neuvěřitelně mnoho lidí, kteří jsou rádi za desítku na ruku. Na prodejnu za patnáctku pro eléva rovnou zapomeňte, taková ani není, natožpak s volnou pozicí. V první řadě citelně přehodnoťte své představy, pak vyražte do boje. *kafe*

johnycage*
hodnocení

2x

Najít místo prodavače za 15 000 čistého jako nováček? Vysokoškolsky vzdělaný učitel, nováček bere čistého kolem 15 600 :D

hodnocení

1x
Šel jsem hned po škole do Prahy a narychlo jsem si našel práci v rychlém občerstvení. Bral jsem tam 11 čistého. Skoro rok jsem takto žil, naštěstí jsem neměl vysoké náklady na bydlení, tak to šlo. Upřímně, prežít se s tím dá, ale je to na prd. Naštěstí jsem si brzy našel něco jiného s jiným platem.
Být vámi, do Prahy bych šel, vzal tu práci a během toho hledal něco jiného. Práce je tu dost a finančně je to tu taky jinde.
Momentalně dělám v jedné bance, a tak mám přehled, kolik při jakém povolání v Praze lidi berou a můžu říct, že pokud děláš v soukromém sektoru a nejsi v supermarketu nebo v rychlém občerstvení, tak tu pod 15 čistého většinou platy nejsou. Ale taky hodně záleží, jak moc se umíte na pohovoru prodat.
presne tak , zezacatku staci pokoj sam nebo s kolegou a je to za dobry peniz :)
iice2*
hodnocení

Jsem stejneho nazoru.

Nepotrebujeme pro zacatek nic draheho. Kdyz jsem ted hledat cenu bytu 2+1, vcetne poplatku jsem se vesel u jednoho i na 8000Kc. Byl v nejakem rodinnem domku, coz jak zjistuji, jsou takoveto levnejsi, castecne vybavene a po rekonstrukci. Bydleli bychom tam samozrejme v jednom oba - kazdy by mel svuj pokoj na prespani a ostatni prostory spolecne.

Kazdopadne zacnu jeste hledat praci jak v nasem okoli tak i v Praze a kde se drive najde, tam pujdu. Ono by vas to urcite taky nebavilo pres rok sedet doma, hledat neuspesne praci a mit tedy i nulove prijmy, ale sli byste "do sveta", pokud by tam prace (at uz mene placena ze startu) byla.

Osobne si beru i priklad ze znamych, kteri se vydali do Prahy a jsou tam dodnes. A nevraceli by se.

Spis urco najit praci a pak v okoli pronajem. Prece jen Praha je tak velka , ze muzete dojizdet klidne i pres hodinu :) Jak z Havirova do Opavy :) , ono casem jak je prace a vite ze tam zustanete tak si vemete holt hypoteku na byt 2-4mega podle toho jaky chcete a platite a bydlite :) Vse ma sve pro a proti a treba za ti cenu na morave mate novostavbu :)
iice2*
hodnocení

Urcite nejprve praci a pak bydlení. :) Jestli to není moc osobní, psal jste, že Vaše máma v Praze žije. Daří se jí tam? Hlavne teda kdyz jsem u tema "prace" tak po té pracovní stránce? Děkuji.

zwiki*
hodnocení

1x

Ahoj.Jsem z Havířova :)

Předtím jsem bydlel spustu let mezi Kolínem a Prahou.Kde by jsi to moho zkusit tak TPCA u Kolína.Aktuálně přibírají do všech provozů.Ani autům nemusíš rozumět.Kontakt na ně je tel.: 321 777 111. Tak se optej a uvidíš.

iice2*
hodnocení

hodnocení

0x
Posledni dobou jiz neni Pragl to co byval, je tam cim dal tim vic cizincu co robi za pakatel a cim dal tim vic podnikatelu co ti daji minimum :) jinak najmy oproti zbytku CR silene to musis jakoby navic vydelat v Praze :)

iice2*
hodnocení

Děkuji za odpovědi.

Ono co se týče pronájmu bytů, i u nás v Ostravě a okolí se ceny pronájmu 2+1 pohybují okolo 8-9 000Kč vč. energie, plynu, vody. Co jsem projel nějaké nabídky pronájmu bytů v Praze - byť na okraji, cena cca 10 000Kč vč. služeb se dá sehnat. I když třeba jen polovybavený, zákaldní vybavení jako je postel, skříň a třeba televize bychom si přivezli z domova.

Sejďeme tedy z požadavku 15 000Kč čistého. Rád bych se tedy zeptal obyvatel, kteří žijí v Praze, kolik si běžný zaměstnanec může vydělat? Na HPP. Dejme tomu v oboru prodejce v kamenné prodejně a jako nový zaměstnanec (nemyslím obchodní zástupce).

Mě jde spíše stále o to, že na Ostravsku již přes rok nevydělám ani korunu (ze socky taky neberu žádné dávky), v Praze by se ta práce najít dala byť málo placená. Ale pořád lepší než sedět doma.

Co nosovice? Jak clovek prejde pod kmenove klidne 20ma , nebo prumyslove zony v ove co pro ne delaji? Co mas vystudovane? A celkova praxe? Ono v PRG je konkurence.
iice2*
hodnocení

Myslíš Hyundai? Autum temer vubec nerozumim ani nemam napr. svarecsky prukaz, certifikaci pro VZV, vyhlasku 50,.. a pod. Osobne ne ze by me manualni prace vadila, ale jsem na toto strasne nesikovny - vzdycky se nejak zranim :/ No a nakonec, kdyz jsem se ted dival na pracovni pozice, nic tam krom nejakych manazerskyh nenabizi. Nevim sice odkud jsi Honzo, ale co se tyce prumyslovych zon, tam vetsinou jen v posledni dobe propousti a nenabiraji. Osobne jsem v mem predeslem zamestnani jednal s firmami - dodavatele pro Mittal, Vitkovice, .. a ti opravdu maji strach, zda prodlouzi tyto velke firmy s dodavateli o dalsi rok smlouvu, protoze nemaji odbyt.

Vystudovany v oboru marketing/management, praxe pouze v oboru obchod - obchodni zastupce. Prave i proto, ze v Praze nejaka poptavka na tyto poizce jeste je - na HPP. Tady to mas same IČO ci brigada.

Jsem z Havirova , ale mam maminu v Praglu. Robil jsem v hyundai pul roku cca a staci mit jen ruce a nohy. Veme se dil jebne do auta a prisroubuje vrtackou. Autum nemusi nikdo rozumet. Nabiraji pres agenturu (ascari - pokud to jeste plati) a pokud nebulas a nejsi problemovy tak pak si te vemou pod kmenove zamestnance a ti co tam jsou dele jiz maji celkem dobry keš. Ja pak sel k OKD jsem elektrikar a nyni v te krizi co se deje je tez hnus. Ale je prace a to je hlavni. Jinak zkus klidne i Skodovku :)
Pokud máte praxi v obchodě, dělal obchoďáka a šlo vám to, tak bych se toho držel. Nejvíce peněz bylo vždy v prodeji a takoví lidi, co umí prodávat, si zaměstnavatelé vždy cenili. A mzda obchoďáka v Praze a mimo Prahu se nedá srovnávat. Samozřejmě hodně záleží pod jakou firmou a jak jste šikovný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]