Nejste přihlášen/a.
Mám doma elektrický kotel a klesá mě v něm tlak a musím často dopouštět vodu, vyměnil jsem expanzní nádobu i pojišťovák a závada trvá dál, mám podlahové topení, ale nikde žádný únik vody nevidím. Co mám dělat?
pokud nenajdete únik vody, expanzní nádoba je dobře natlakovaná a pojišťovák samovolně neodpouští, tak blbě ukazuje manometr
Pokud není dům podsklepený, nemusí být průsak vidět. Musíte provést tlakovou zkoušku jednotlivých okruhů, a potom podle výsledku odstranit v místě netěsného okruhu podlahovou krytinu. Pokud ani potom neuvidíte vlhké místo, nezbývá nic jiného, než vybourávat podlahu, Tohle je největší nevýhoda podlahového vytápění.
Je to podsklepený, ale nic není vidět.
Tak mám tedy napřed nechat zkontrolovat tu vyměněnou expanzní nádobu, zda je dobře natlakovaná, co ten manometr, mám jej také nechat zkontrolovat a když bude vše v pořádku tak pokračovat tlakovou zkouškou. Nebo je ještě nějaké jiné řešení? Co tam nalít nějakou kapalinu, která by případnou netěsnost utěsnila, třeba tak jak se to dělá u aut? Ale tlaková zkouška mě neukáže, kde to teče, to by se teda musela bouchat celá podlaha, jsou tam dlaždice?
jj, nechte napřed vše zkontrolovat, i ten manometrr, mě taky samovolně padal, jak moc často a kolik tam dolňujete?
Takhle: Menší úbytky vody nemusí hned znamenat, že topení teče. Záleží na velikosti systému a také jakou vodu používáte. Pokud chlorovanou a máte automatický odvzdušňovák, tak se voda neztrácí ale možná jen dopouštíte vytěkaný chlor, případně vzduchové bubliny. Manometr se dá vyzkoušet jednoduše: vypustíte trochu vody až klesne na nulu a zas napustíte - až ukáže provozní tlak. Pokud se ukazatel hýbe, bude nejspíš manometr vpořádku. Pokud máte na vstupu i výstupu jednotlivých okruhů kvalitní kohouty, můžete postupně jednotlivé okruhy zavírat a sledovat tlak.
Je to nové topení, nebo už déle provozované a závada se objevila až v poslední době?
Bylo topení v poslední době vypouštěné?
Jaká je vytápěná plocha?
Kolik vody dopouštíte?
Jak dlouho trvá, než poklesne tlak a o kolik?
Jsou všechna viditelná místa systému suchá - u kotle, rozdělovače, expanzky, ..
Topení je již déle provozované a závada se objevila až nyní. Vytápěná plocha cca 100 m2. Všechna viditelná místa jsou suchá. Kolik se dopouští zjistím dle měřidla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.