Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,známy staví srub a pomáhm mu s realizaci,chce zhotovit podkroví,a nemůže jsi vybrat variantu,která je lepší.Na netu jsem mu vybral x možností realizace.Ja mu navrhnul :Na nosné trámy přikotvit osb 150mm,s dilataci cca 10mm od stěn,mezi trámy izolaci 100.mm na záklop z osb 2x kročejovou izolaci 20mm položenou křižmo,na tuto izolaci 2x křižmo osb 150mm přišroubované k sobě,a na tyto osb miralon,a potom položit plovoucí podlahu.Rozhoduje se,jestli je nutné dávat i dilatační pásek.Vím,těch možnosti je spousta,a budu rád za připomínky.
ještě chce udělat tu samou podlahu v přízemí.zatím má jen základovou desku.Chtěl by podlahu z osb desek i do garáže,je to vhodné?Můj návrh : hydroizolace,posyp 50.mm na vyrovnání podlahy,2x polystyren jako izolace 2x 100 mm, na polystyren miralon,nebo separační folii,potom 2x křižmo osb 15mm,Je vhodné tuto skladbu použít i do garáže,kde bude parkovat auto typ Suv,( váha auta)v létě i zimě?,mam obavy ohledně vlhkosti v zimě,kdy mu bude z auta padat sníh,a rozdíly v teplotách,atd.Pokud má někdo jiný ověřený postup,uvítám doporučení,nebo námitky,čeho bych se měl vyvarovat.Nechce ani beton,ani litou podlahu,požaduje suchý proces.Díky za odpovědi.
To patro mi přijde OK, dilatační pásky používám. Do přízemí bych asi udělal hydroizolaci, polystyren a vylil betonem s podlahovým vytápěním a na to pak plovoučku (já bych dal lino) ideálně do reprezentativních prostor (kancelář, obývací pokoj) dřevo, do kuchyně dlažbu. Je mi spíše divné, že stavíte a nemáte projekt, podle čeho jste dostali stavební povolení? Nebo toto nemusí být součástí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.