Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v podkroví,a v přízemí

Od: berivo® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,známy staví srub a pomáhm mu s realizaci,chce zhotovit podkroví,a nemůže jsi vybrat variantu,která je lepší.Na netu jsem mu vybral x možností realizace.Ja mu navrhnul :Na nosné trámy přikotvit osb 150mm,s dilataci cca 10mm od stěn,mezi trámy izolaci 100.mm na záklop z osb 2x kročejovou izolaci 20mm položenou křižmo,na tuto izolaci 2x křižmo osb 150mm přišroubované k sobě,a na tyto osb miralon,a potom položit plovoucí podlahu.Rozhoduje se,jestli je nutné dávat i dilatační pásek.Vím,těch možnosti je spousta,a budu rád za připomínky.

ještě chce udělat tu samou podlahu v přízemí.zatím má jen základovou desku.Chtěl by podlahu z osb desek i do garáže,je to vhodné?Můj návrh : hydroizolace,posyp 50.mm na vyrovnání podlahy,2x polystyren jako izolace 2x 100 mm, na polystyren miralon,nebo separační folii,potom 2x křižmo osb 15mm,Je vhodné tuto skladbu použít i do garáže,kde bude parkovat auto typ Suv,( váha auta)v létě i zimě?,mam obavy ohledně vlhkosti v zimě,kdy mu bude z auta padat sníh,a rozdíly v teplotách,atd.Pokud má někdo jiný ověřený postup,uvítám doporučení,nebo námitky,čeho bych se měl vyvarovat.Nechce ani beton,ani litou podlahu,požaduje suchý proces.Díky za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

To patro mi přijde OK, dilatační pásky používám. Do přízemí bych asi udělal hydroizolaci, polystyren a vylil betonem s podlahovým vytápěním a na to pak plovoučku (já bych dal lino) ideálně do reprezentativních prostor (kancelář, obývací pokoj) dřevo, do kuchyně dlažbu. Je mi spíše divné, že stavíte a nemáte projekt, podle čeho jste dostali stavební povolení? Nebo toto nemusí být součástí?

hodnocení

V projektu má jak v patře tak v přízemí litou podlahu,přízemí chápu ,také bych dál litou podlahu,ale do patra litou podlahu?.známý chce jelikož má srub,chce suchý proces.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]