Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím mazat kování oken?

Od: kuba24 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, bydlím rok a půl v nájemním bytě, jsou tu dřevěná okna Oknotherm. Poslední dobou jdou kliky ztuha, asi potřebují namazat, čím? Hledal jsem na netu, WD40 prý ne, že rozpouští starý mazivo a sám rychle vyschne, dobrý je prý např. olej na šicí stroje. Jaký zvolit? A jakým způsobem kování namazat, pouze stříknout do otvorů 1x year oil, nebo do všech otvorů v kování, aby bylo pořádně namazaný? Nemám s tím zkušennosti, poraďte prosím. Díky :) .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když budu detailista, nepotřebuješ namazat kliku, ale kování. Asi jako na vše, existuje speciální mazivo, ale bohatě stačí jakýkoliv řidší olej. Klidně i ten olej na šicí stroje. Já osobně dám kapku všude a je to. Ale jen kapku, ne že poteče olej všude možně.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, olej na šicí stroje je asi dobrá volba - používám ho i na panty. Když ten olej nepoškodí šicí stroj, tak neublíží ani tak jednoduchému zařízení, jako je pant. Význam mazat olejem je tam, kde dochází ke styku a pohybu dvou kovových ploch. Takže, naolejovat a otřít hadříkem. Zdravím!

doplněno 18.09.14 20:36:

Nemáte zač. Ten hadřík si připravte do druhé ruky, namažte a "číhejte" - co proteče, tak otřít.

doplněno 18.09.14 20:40:

repkin - olej na šicí stroje a olej na jízdní kola je asi v podstatě stejný (ovšem, jistý si nejsem).

Takže by měl být k sehnání v prodejně šicích strojů nebo jízdních kol (železářství =?).

doplněno 18.09.14 20:48:

repkin - ano, např. i u nás je železářství a prodej jízdních kol ve stejných prostorách. Ovšem, třeba to takto není všude.

kuba24
hodnocení

Super, pořídím ho a kování namažu, díky za rady!

repkin*
hodnocení

1x

Dávám obou po bodu. Já ještě zkusím přímo prodejnu plastových oken, jestli tam nebudou mít přímo na okna, rovnou si objednám seřizovače. Pokud mít nebudou, zaběhnu do železářství a poptám ten olej na šicí stroje. Díkes.

doplněno 18.09.14 20:42:

ben: železářství jsem uvedl, že tam seženu většino uvšechno co potřebuju narozdíl od jiných specializovaných obchodů, navíc obchod se sortimentem na šicí stroje tady asi nemáme, nebo o něm alespoň nevím :)

doplněno 18.09.14 20:51:

Někde to dělají kvůli kšeftu, někde kvůli nájmu. U nás je železářství + domácí potřeby (hrnce, nože, Tescoma apod.) a je fakt, že tam má asi všechno a co nemá, dá se objednat. Narozdíl od mototechny, kde mi řekli to tu neděláme, objednat se to nedá a pak mi táta řekl, že to měli ve výloze. *nevi*:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]