Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoka vlhkost v dome

Od: vlhkostvdome odpovědí: 8 změna:
Dobry den.Letos na jare jsem se rozhodl po vecnem boji s vlhkosti a plisnemi podrezat dve mistnosti v dome.Stare podlahy jsem vyhazal a udelal nove + hydroizolace podlahy s napojenim na hydroizolaci zdi.Omitky jsem obouchal a udelal nove.Obnovil jsem odvetrani do odvetravaci sachty vedle komina.Pomalu se blizime do finale a nastehovani ale mam strach aby se plisne nevratili,muzu udelat jeste neco cim bych predchazel plisnim? Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud jste pracoval kvalitně, rovněž i při zatepelní, nehrozí plísně. Kde očekáváte plísně? 15 cm betonu se dává do průmyslových hal,

mne se skladba podlahy nelébí, páč rošt po 30 cm a vata 8cm není vhodná tepelná izolace. Málo vaty a rošt dělá velkou plochu ztrát.

doplněno 18.09.14 13:43:

třeba takto:

jsem se ze udelam prvni vrstvu beton cca 5cm,hydroizolace, 18 cm EPS 100Z a dvakrat do krize osb desky

doplněno 18.09.14 13:57:

strach má velké oči...

doplněno 19.09.14 10:15:

Nevidím jediný důvod, proč podlahový polystyren lepit, nebo podsypávat pískem..

Hezký víkend

vlhkostvdome
hodnocení

Dekuji za reakci.Plisen se mi pred podrezanim delala uplne vsude na zdech,na skrinich tak snad se to uz nebude opakovat.Delal jsem rost tak nahusto aby se mi podlaha nehoupala a neprovrzavala,je to moc spatne? Jaka by mela byt podle Vas ta skladba podlahy? Dekuji za odpoved
vlhkostvdome
hodnocení

Uvazoval jsem i nad timto zpusobem dat osb primo na polystyren ale mel jsem z toho strach ze by se mi podlaha houpala a taky prvni betonova vrstva nebila idealne rovna.
vlhkostvdome
hodnocení

Na jare pristiho roku me cekaji dalsi mistnosti takze nad touto variantou budu uvazovat.jeste by me zajimalo jestli vyrovnat nerovnosti betonu a hydroizolace suchym piskem a nebo polystyren lepit lepidlem kterym se lepi polystyren pri zateplovani primo na hydroizolaci? Dekuji Vam za radu
asd*

Pokud chcete jistotu, tak udělejte odvětrávanou podlahu (igloo). Jinak nevymýšlejte rošty s vatou, ale udělejte klasickou skladbu jak radí Milan: beton - hydroizolace (napojená na hydroizolaci zdí) - polyš min. 15 cm a pak vlastní podlaha

vlhkostvdome
hodnocení

Z duvodu nerovnosti hydroizolace ve spojich.Taky preji hezky vikend a dekuji za ochotu

hodnocení

0x

Pořádně větrat a topit... a naplánovat si zateplení domu. Zbytek jste už snad udělal, teď se jen ukáže jak kvalitně.

Jen tak pro zajímavost, jaké máte složení podlahy?

vlhkostvdome
hodnocení

Dekuji za reakci.Dum je jiz zatepleny nekolik let takze alespon to mam z krku.Nad slozenim podlahy jsem dloho premyslel a rozhodl jsem se ze udelam prvni vrstvu beton cca 15cm,hydroizolace,rost ze stresnich lati s roztecema 30 cm,mezi nema 8 cm vaty a dvakrat do krize osb desky.chtel jsem se vyhnout vrchni vrstve betonu kvuli vysychani a taky drevo je urcite teplejsi a prijemejsi material

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]