Nejste přihlášen/a.
Cau, potreboval bych radu ohledne seriznuti TV stolku. Mam v planu koupit tento TV stolek , ale problem je v jeho hloubce. Potreboval bych ho seriznout na cca 40 cm. Je mozne to uriznout doma maflem nebo bude potreba to dat nekam k profikum. Slysel jsem, ze tloustka tech desek (5cm, vypln papir) by mohl byt problem. Mate pripadne nejake tipy, kam to v Praze dat na seriznuti?
Osobně bych se na nějaké ořezávání asi vykašlal. Zajdi do Hornbachu nebo něčeho podobného a nech si tam nařezat pár desek - dvě menší bočnice, k tomu horní a spodní desku a nějak to dohromady sešroubuj S cenou na tom budeš podobně jako u Ikey, s kvalitou výš a navíc si budeš moci vybrat z podstatně větší nabídky dezénů dřeva než co mají v Ikee.
Jestli ti jde o tlustou horní desku tak dej na sebe dvě prkna, v tom případě by to podle mě mělo s rezervou dostatečnou pevnost abys nemusel řešit nějaké vzpěry tak jak je to na originálu.
Mám takhle udělaných pár kousků nábytku, s troškou šikovnosti to není problém. Ještě dodávám že žádnou dílnu na to nemám, dělal jsem to normálně v bytě - stačila obyčejná vrtačka a maximálně stará žehlička pokud by sis na ty prkna chtěl sám udělat boční lišty (to ti většinou dokáží udělat i v obchodě, ale většinou bohužel dost mizerně).
souhlasím s petrem123,než hned něco koupit a následně zničit, je lepší si to doma načrtnout a zajet do hobby ať to nařežou a pak to doma jen sešroubíte.
V Horbachu uz jsem se prave byl podivat, ale nasel sem tam jen desky o tloustce kolem 2cm (delka a sirka naopak sedely presne 40x150). Kdybych daval ty dve desky k sobe, jak radis, tak by to asi musela byt drevotriska, ze? Protoze sem tam koukal treba na buk a ty desky se pohybovaly kolem 600 za jednu, coz mi prijde celkem dost, kdyz bych jich v tomhle pripade potreboval 4 + ty bocnice. A kdybych to delal s drevotriskou, tak potom koupit nejakou samolepici tapetu s motivem cernyho dreva?
ježiš, Normálně se dá koupit deska - "LAMINO" s dekorem asi v 30ti různých dezénech (např. BUK ořech a pod)! Rozměry si určíte přesně sám dle potřeba oni vám to vyrobí! Zeptejte se v oddělení "přířezu". Aby jste docílil tloušťky 40mm, dáte 2 desky lamina na sebe a krátkými šrouby dl. do 35mm prošroubujete vzájemně a máte desku 2x18mm= 36mm (šrouby zespodu nikdo nikdy neuvidí), s pevností odpovídající tl. 40mm! Je to už srozumitelné . . :-O Mira
Rozhodně bych se přiklonila k názorům ,že než něcko koupit a pak to řezat...NE!
Raději si chvíli počkat ,naškudlit a dát o něco více za to co chci,Zkuste více pátrat ,třeba někde mají pro Vás ideálnější rozměry,které byste už nemusel řešit.Nebo jestli máte nějakého šikulu kamaráda ,když už ne přímo truhlář tak alespoň kutila,jenž rád se dřevem...koupit v OBI,nebo podobném obchodě vhodný materiál.
Víte, asi na málokterém nábytku spočine Váš zrak tak často jako právě na tv stolku,Rozmyslete si dobře,ono často platí : ušetřené peníze = vyhozené peníze.
i ze dvou desek to jde, ale to co jsi popisoval na začátku tak je něco jako egger.cz/... a to koupíš nejspíš jen v prodejnách pro truhláře a to tedy na 90% jen celou desku kterou Ti případně naformátují, nejspíš i olepí, ale koupit musíš celých cca 5,8 m2 Podle dezenu a tloušťky počítej s cenou 400-500 za m2 bez DPH.
K sobě můžeš slepit klidně i lamino, to mají nejspíš v tl. 18 mm. Desku 40x150 (asi cm) za 600? Co to bylo, tos koukal na spárovky?
Tapetu moc nedoporučuji, z čeho další nábytek? Aby to tak nějak šlo k sobě.
doplněno 06.05.09 16:38:dvě lamina slepit, šroubovat jen pokud to nevadí. To lepené víc vydrží a lépe vypadá. No a pak si slepené nechat olepti ABS v truhlárně a jsme vlastně na začátku, sám tohle asi nezmákneš. I ta ABS se dá nalepit doma když toho je jen kousek, ale pak ji potřebuješ ofrézovat, máš alespoň horní frézku? Pokud je ten stolek součástí nějaké sestavy, tak bych šel před koupí do truhlárny, nejlépe s nějakám prospektem nebo fotkami detailů a optal se zda do toho půjdou.
Nebo potom vybrat úplně jiný stolek, jako že to je záměr že je jiný.
když to seříznete tak uřežete i zadní nohy... ledaže... by jste to rozřízli uprostřed a to by Vám nohy zůstaly všechny jinak si najděte jakéhokoliv truhláře a ten Vám to bez problémů udělá. Doma bych se o to nepokoušel, ale to jen proto že znám své schopnosti. Třeba jste na tom lépe.
těžko radit, je možné, že ani profíci to nesvedou nebo svedou že si raději necháte udělat nový stolek. Na ty, jak nazýváte papírove desky, jsou buď speciální hrany nebo je potřeba vložit lištu. Nevím jak jsou ukotveny nohy, to může být na speciální kování určené pro tyto lehčené desky a opět problém, jak vyvrtat otvory pro toto kování. Na dálku v tomto případě nělze poradit. Šel bych do nějaké truhlárny. Z které Prahy to má být, tak nějak od Hostivaře přes Klánovice po Letňany bych možná dal tip, pak znám jednoho v Dejvicích, Na Pískách.
Novy stolek bych si klidne nechal udelat, pripadne bych si ho i zkusil postavit sam, ale jde mi o cenu a trvam na teto tloustce desek. Zkusim to hodit do nejake truhlarny, snad to tam zvladnou, dekuji za odpoved
Když ty nohy půjdou odšroubovat, nebo nějak jinak oddělat, (což stejně vlastně chceš a pak je vyměnit za delší) tak to je v truhlárně na formátce práce na 5 minut a to jsem přidal. Otázka co je vevnitř, ale to se stejně uvidí až se do toho řízne.
Doma maflem bych to rozhodně neřezal, i při sebepečlivější práci to bude oštípaný a to u věci na kterou se budu každej den koukat není to pravý ořechový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.