Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Briketovací lis

Od: jim* odpovědí: 38 změna:
Dobrý den, rád bych získal nějaké vědomosti, pokud se týká stavby lisu na brikety z dřevního odpadu, slámy apod, určené k vytápění. Nejde mi o takovou hračku, jako je ruční lis na papírovou kaši, která se musí pak sušit. Princip lisu se strojním pohonem, který by šel amatérsky zhotovit. Dílnu mám vybavenou soustruhem, svářečkou a malou univ. frézkou. Ruční elektrické nářadí též. Jen mě jde o to, abych netápal a nevymýšlel už vymyšlené.Za každý námět a radu děkuji.
výtka
Upozornění od administrátora 09. 11. 2010 10:30:37

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ace*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
V čechách máte výrobcov habadej. V stavbe lisu neporadím ale mám typ na lisy okolo 200 tis.CZK. Treba pozreť stranu www.agro-profi.cz , majú v ponuke lis LBH 35 na piliny a Biomasser na slamu, ktorý môže mať aj pridaný drvič (potom asi 250 tis. CZK), viac sa dočítate na ich strane. Sú tam k tomu ponúkané tiež nejaké pakety atd.

aza*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

V poslední odpovědi píše ten pán v tom smyslu že je nejlepší lis koupit. Podle mého názoru
Jen vtom případě když se stím chce živit. Když by si dělal brikety jen pro svou potřebu . Řekmu to ještě jináč .Na zimu je potřeba topení asi za 15000 korun. Takže návratnost kupovaného lisu je asi 14 let.Je pravda že cena paliv bude stoupat ale i cena surovin na briketování. Pokud jsou suroviny vlastní a stále budou jen pro vlastní potřebu, dalo by se uvažovat o vyrobě bryketovacího lisu. Myslím si ře o trochu jednoduší na výrobu je šnekový lis . Kromě vlastního šneku. ten dá hodně práce. Myslím si že ostatní se dá celkem zvládnout . Dá se vtom briketovat jen sláma seno řepka atd. kromě pilin.
pavel*

Zdravím všechny domácí kutily hlavně kolem briket lisu já mám jeden prototip zasebou,strávil jsem na vývoji možná tisíc hodin spoustu věcí jsem řešil několikrát dnes mám jisté zkušenosti, jako základ příštího

úspěchu bych použil lisovací pístnici s pístem minimálně140 mm /stávající má 90/ to má za následek,že

musím provozovat tlak i nad 20Mpa a tím trpí v trvalém provozu hlavně čerpadlo, dále lisovací komoru je třeba řešit výmněnou protože trpí.Elektrickou instalaci vyřešil zkušený elektrikář sistémem koncáky stykače. Cerpadlo má výkon 27 l /1400ot motor 4 kw průměr briket 60 kdo má dílnu a chut pracovat , není pravda že se nenechá udělat

jim*
hodnocení

Taky zdravím, dotaz na Pavla. Potřeboval bych nějaké zkušenosti, abych nevymýšlel vymyšlené. Především mě jde o schematický nákres. Taky mě zajímá tvar lisovací komory a to, jestli je briketa se středovým otvorem. Jak je řešeno vyrážení hotové brikety apod. Já už mám sice dost informací od kolegy ze Slovenska, ale není na škodu porovnávat. Tak kdybyste byl tak hodný a odepsal na mail blanar1@seznam.cz
případně na mail uvedený zde na poradně. Děkuji moc dopředu.
xstanda*
zdravím,
taky by mě zajímaly podrobnosti. nějaké fotky by nebyly. při těch 20mpa,válci 90mm a briketě pr.60 to vychází síla 450kg/cm2 brikety, což je málo. mělo by být asi 800-1000. válec 140mm a 20mpa dává plně dostačujících 1088kg/cm2 brikety, ale bude se vysouvat při zdvihu 200mm 6,8s. já plánuju válec 100mm a tlak 15mpa/briketa 40mm = 937 kg/cm2 brikety.
díky za informace.
miro*
Zdravim,postavil som jeden mechanicky lis a teraz pracujem na hydraulickom. uz ho mam v podstate hotovy az na zasobnik a elektroinstalaciu,ale rad by som si s vami vymenil nejake skusenosti,pripadne riesenia. s pozdravom Miro
jan*
Ahoj Pavle a všichni kutilové. Jak dopadl lis? Sledoval jsem všechny diskuse s tím že jednou budu nějaký malý lis stavět. Mám za sebou štípačku /velkou/,pilu na pořez kulatiny max.prořez 50cm. Začínám shánět věci na lis a rovněž další moudra a zkušenosti.Ptoto tě Pavle ale i ostatní kutily prosím o nějaké fotky a rady jak na to.Nechci stavět nic moc velkého ani moc automatického,stačí jen pro moji potřebu v malém množství a piliny od katru nemusím pracně někomu nabízet.Mám malou truhlárnu a topím jen dřevo.Moc jsem zvědavý na jiné nápady a díky.
venis*

Dobrý den ,také mám zájem o Vaše rady. Jeden lis už jsem se pokusil udělat ale výsledek nebyl nic moc.

Nikde jsem lis vlastně neviděl jak pracuje. Jestli můžete poslat schéma jak Vám vlastně chodí.

xstanda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ptám se těch co už postavili hydraulický lis: Kde sháníte agregáty, nebo seženete čerpadlo s motorem a agregát si složíte? Tj. z něčeho udělat nádrž a vyřešit filtrování, odlehčování, zpětné ventily... . Poptával jsem agregát a pro 20MPa, průtok 15l/min, popsal jsem jim takt a funkci a vypadl z toho agregát s nádrží na 80l, chladičem a cenou od 60-80tis. bez DPH!
Díky.
jim*
hodnocení

Občas se dá něco koupit v kovošrotu. Personál si všimne, že by na tom mohl vydělat a takovou čerpací stanici pak prodá. Obvykle se to stává, když se někde v okolí likviduje nějaká fabrika a pak se tam objeví ledacos. Když tam jsou ale ženský, tak je to těžký. Ale je fakt, že do kovošrotu se vozí i takový věci, že zůstává rozum stát.

miro*
hodnocení

0x
Zdravim,tak ako to vyzera s vasim lisom? Podaril sa vam?

sevo*
hodnocení

0x
zdravím chlapy, sháním sušičku na piliny možná i na štěpku atd ale hlavně na piliny, takže bych se chtěl zeptat jestli nevíte kde by se dala taková suška koupit. měla by mít výkon kolem +-500kg/hod nebo kdybyste jí někdo dokázal vyrobit nebo jestli nemáte aspoň plánky na její výrobu, koukal jsem na briklis.cz a ta co nabízeji se mi celkem líbí, hlavně ta automatika topení ale to není podmínkou, díky za každé info, ivan.bavor@email.cz
pepi*
Mám sušku BS 1 výrobce Ejpovice je rotační třícestná s cyklonem šnekem rozvaděčem ,bez kotle
kubis*
máte tu sušku na prodej?a za kolik.díky
pepi*
Na prodej je suší cca 500kg/hod cena je na dohodě ,je potřeba ji vidět jinak jsemsipostavil sušku na cca 200kg i s kotlem za cca 150 000

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma briketovací lis
Otázky na téma lis na brikety

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]