Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sedací souprava na každodenní spaní

Od: joseff* odpovědí: 20 změna:

Mám dotaz ohledně sedacích souprav pro každodenní spaní. Chtěl bych poprosit o vaše zkušenosti, nápady, názory. Myslíte si, že dražší sedačky jsou kvalitnější? Děkuji všem za odpovědi.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Řešila to dcera nedávno, obešli jsme spousty obchodů a nakonec koupili klasickou postel s polohovacími rošty a úložným prostorem, k tomu dala 3 veřovou skříň se zrcadlem a na druhou půlku pokoje TV přidělaná na zeď, malý konferenční stolek + 2 místná sedačka, do rohu rohový stůl k PC + křeslo k PC. Pod TV je umístěna komoda a vlezla se i dětská postýlka. Pokoj má 5,5 x 4,5. Přemýšlí o tom, oddělit "ložnici" žaluzií. Jednu docela kvalitní sedačku jsme ale našli v Ascu, její nedostatek byl, že při rozložení bylo místo na spaní 140cm což je pro dva málo.

repkin*
hodnocení

0x

Jeduně postel, na gauči normálním i rozkládacím jsem spal provizorně několik let, ted si lebedím v posteli s roštem a klasickou matrací a chrochtám si blahem, žádné bolesti zad, hlavy a pořádně se vyspím.

hodnocení

0x
Pár let jsme spali v obyvaku, na rozlozene sedaci souprave, za 47000kc,byla velká a do rohu. Spali se nam na ni velmi pohodlne, samozřejmě že někteří lidé budou proti, ale nám fakt vyhovovala;) pak v domě, kde bylo dist prostoru pro ložnice, jsme si samozřejmě pořídili kvalitní postele, matrace, rošty atd;) a moje tchynka ma menší pohovku, a levnější o dost ale také se ji na ni spí pohodlně ;)

hodnocení

0x

Podle mě neexistuje sedačka, která by byla tak dobrá jako postel s kvalitní matrací. Kdysi jsem spal asi 2 měsíce na rozkládacím gauči a bylo to to nejhorší spaní. Říkal jsem mu velbloud.

lucie*
hodnocení

0x

...já nedám dopustit na kvalitní futon,jednoduché rozložení a pohodlí.

joseff*
hodnocení

Já vím, že klasická postel je nejlepší, ale řešíme nedostatek místa v bytě.

Teď začali vyrábět nějaký nový typ. V podstatě je to řešeno tak, že z podsedačky vytáhnete opravdovou postel.

Potřebujete aby se na ni vyspali pohodlně každodenne dva lidé a nebo jeden?
pb®
V posteli strávím 8 hodin denně. Kolik toho prosedíte denně na gauči? Já když stihnu hodinu, tak je to moc. Proto bych kvalitní postel za gauč nevyměnila a spíš investovala do kvalitních židlí u kuchyňského stolu. Návštěva to vydrží a rodina nechť se nevyvaluje u televize, ale kouká něco kloudného dělat.

hodnocení

0x

Řeším úplně stejný problém a zatím mám vybránu tuto. Je příjemně tvrdá na sezení i na ležení a hlavně má stejné záda i sedák. Spousta rozkládaček (hlavně těch levnějších) má zádovou část tenčí než sedák, někdy i jinou výplň a tak je každá půlka rozložené pohovky jinak měkká (tvrdá).

Kvalitní vypadá i tato. Má lamelový rošt a jednoduché rozkládání a skládání. A taky matraci v celku, člověk nezapadne do mezery :)

Jinak jsem hledal pohovku určenou na každodenní spaní (někde píšou "s funkcí lůžka") a hlavně tu kterou si můžu vyzkoušet. Jasně, tím je zúžený výběr na typy, které mají na prodejně. Ovšem pohovka není mobil, abych ji objednal přes net, doma vyzkoušel, zjistil, že mi nevyhovuje a poslal zpět prodejci. Tu musím vyzkoušet předem a kupovat na jistotu.

doplněno 16.09.14 21:57:

Joseffe asi vás zklamu. Nevím sice, kterou pohovku máte na mysli, ale ani k jedné jsem křesla neviděl.

doplněno 18.09.14 18:38:

Tak si musím nasypat popel na hlavu.

Mnou první doporučovaná a vybraná pohovka stojí za prd. Vždycky jsem ji zkoušel složenou (sednout, lehnout) a záda jsem zkoušel mačkat rukama. Několikrát (v jiné dny) a vždy se mi jevil sedák i záda stejně tvrdé. Už jsem byl rozhodnutý ji koupit.

Ovšem dnes jsem narazil na tu pohovku v rozloženém stavu a nestačil jsem se divit. Záda jsou trvdé jak prkno.

Takže se moc omlouvám za mystifikaci a špatné dopručení.

...

Druhá pohovka je ovšem super. Dnes jsem taky vyzkoušel rozloženou a paráda.

Ale jednu vadu přece jenom má. Jelikož se rozkládá na délku, tak při složení má jen 160cm a na tom si moc nepoležím :(

Takže i když se mi na spaní líbí, tak na poležení u TV to moc není. Takže za mě *zed* *plac*

doplněno 18.09.14 18:49:

Jo a ještě, k té druhé pohovce mají u nás křeslo. Jmenuje se Pohupové křeslo Samba. Ale na stránkách výrobce není, ale je podobné tomuto.

joseff*
hodnocení

Děkuji za vaše odpovědi.

joseff*
hodnocení

Vaše odpověď mi velmi pomohla, děkuji. Chci se zeptat, zda je možné k pohovce dokoupit i křesla, at nám to v obyváku ladi.Děkuji

joseff*
hodnocení

Ja vám moc děkuji za vaše doporučení. Ještě jsem nenarazil na žadnou, která by mi vyhovovala.Děkuji

joseff*
hodnocení

Dobrý den, já vám moc děkuji za tipy a názory. Taky stále sháním nějakou pohovku a nejvíce se mi zamlouvá vámi doporučená pohovka MEDEA. Vy jste už nějakou sehnal?

Joseff: No nesehnal. Jak už jsem psal, měl jsem vybráno, ale přebral jsem, takže budu muset začít znova. Obejít nábytky v okolí a zkoušet.

A Vám bych doporučil totéž. Mě by Medea vyhovovala, nebýt té malé šířky, ale každému vyhovuje jiné poležení, tak to chce najít ji někde v obchodě a naživo vyzkoušet.

joseff*
hodnocení

Dobrý den, tak já stále sháním nějakou kvalitní pohovku a narazil jsem na tuhletu czvyrobky.cz/...

Jelikož chci pohovku do obyvacího pokoje, tak tam asi vypadat dobře nebude, ale co se spaní týče, tak si myslím, že je mnohem lepší, než rozkládací gauče. Máte někdo zkušenosti?

hodnocení

0x

Shodneme se na tom, že není nad pořádnou postel a každá rozklácací, by měla být jen ke spaní občasnému..

Nicméně někdy není zbytí a kdybych to měla řešit znovu, zkusila bych asi tohle: ason-int.cz/... - sice matrace slouží i k sezení, ale v tom místě, kde má člověk zadek a matraci prosetí, má při ležení nohy, takže mi to k zádům přijde celkem šetrné...

hodnocení

0x

Já mám na každodenní spaní podobnou této,hlavně pro to, že je jen 170 cm dlouhá .

nabytek-forliving.cz/...

a nebo tuto

e-levnynabytek.cz/...

doplněno 18.09.14 19:02:

měla jsem tu co píše @pepr,ale stále mě padal polštář a musela jsem mít pohovku asi 25 cm od zdi,abych nemusela denně odtahovat, pro rozložení. :(

hodnocení

0x

e-sedacky.com/...

doplněno 30.09.14 16:51:

Tady je sedačka, která se v podstatě otočí a máte tam klasický rošt a matraci na které se na sedačce nesedí, takže je to víc hygienické,

host*
hodnocení

0x

rozkládací sedací soupravy se vyrábějí v podstatě dva druhy: rozkládací na šířku, to znamená, že se ještě rozšíří, ale je stále stejně dlouhá, nebo rozkládací na délku, to znamená, že se vytáhne lůžková část z boku směrem do místnosti a pokryje matracemi.

Na rozkládací na šírku se nedá pořádně ani sedět ani spát, záda sedačky jsou rovná, protože pak budou tvořit druhou část na ležení. Je to spíš nepohodlná rovná lavice.

Na rozkládací do délky se dá dost dobře nouzově spát a docela i sedět, ale protože jsou matrace dost široké, sedí se špatně, chce to za záda dát nějaký polštář na vyrovnání této velké délky. Ale tento druh sedačky je výborná pro docela pohodlné krátkodové přespání návštěvy.

Vytahováním nebo rozkládáním se mohou některé mechanické díly zlomit, záleží na výrobci. Velmi dobré a kvalitní byly z dřevozpracujícího podniku Praha (na Harfě jsou už z něho jen rozvaliny). U rozkládací lavice - lůžko se dokonce ohnula a zlomil plochý pant ze čtyřky oceli, vylamují se vruty ze dřeva natož z levných dřevotřísek.

Jak už tu rádcové psali, v posteli strávíte třetinu života, dopřejte si pohodlí pro spaní, na denní sezení můžete mít židle nebo pro hlavu rodiny pohodlné, anatomicky tvarované otáčivé křeslo, pro paní domu také křeslo, ale bytelné, s podnožkou na nohy. Na co mít sedací soupravu? Gauč a ještě dvě křesla? Když přijde návštěva, můžete sedět u stolu, nebo si na zem naházet polštářky a udělat si neformální pohodlí na zemi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]