Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závěsné WC a prasklé kachle

Od: jezinkalenka odpovědí: 6 změna:

dobrý den,

chtěla jsem poprosit o radu. Mám zavěšené WC na sádrokartonu a už podruhé jsem musela nechat WC sundat a vyměnit prasklé kachličky. proč mi stále za WC mísou v té spodní části, kde je odpad prasklají kachličky? jde o druhou reklamaci během půl roku.děkuji za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zdá se, že tam dochází k prohýbání nebo pnutí, které ty kachle nevydrží. Podklad nebude dostatečně pevný a bude tam možná nepatrný pohyb (průhyb). Zdravím!

P.S. Je to asi docela odvaha sedat si na WC zavěšené na sádrokartonu.

doplněno 15.09.14 09:22:

Imgify - budu Vám to věřit, ale stejně se zdá, že "soudruzi z NDR někde tu chybu udělali."

doplněno 15.09.14 10:27:

No, nějaká větší síla na ty kachle působí, protože jinak by musely vydržet více.

lmgify

WC mají svůj nezávislý rám z dost velkých jeklů a samotná mísa je údajně testována na zatížení na 200kg (nebo to bylo 400? Teď si nemůžu vzpomenout). Pak se protrhnou příchytné šrouby tím porcelánem.

jezinkalenka
hodnocení

čím to tedy může praskat? mám dva stejné záchody a ten druhý drží a kachle nepraskají.přemýšlela jsem nad tím, že jsou profily pro sádrokarton dány třeba daleko od sebe a tím pádem se sádroš prohýbá. co myslíte?

repkin*
hodnocení

0x

máte mezi mísou a kachličkami takové to pěnové těsnění?

např.

dumtechno.cz/...

jezinkalenka
hodnocení

ano, těsnění tam je. a WC není zavěšeno na sádrokartonu, má to svůj systém a své takové šrouby,které jsou uchyceny ke konstrukci pod sádrošem.

Testováno je to opravdu na 400kg ale zedník nebo sádrokartonář nebo prastě ti co vám to stavěli to provedli špatně.Řešení je v demontáži závěsného klozetu sundání obkladů stěna se překryje dvojtou vrstvou sadroše a teprve pak se obkládá dohlédněte aby sadrokarton seděl na konsrukci klozetu (toho rámu bez vůlí mezi sádrošem a jeklem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]