Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
chtěla jsem poprosit o radu. Mám zavěšené WC na sádrokartonu a už podruhé jsem musela nechat WC sundat a vyměnit prasklé kachličky. proč mi stále za WC mísou v té spodní části, kde je odpad prasklají kachličky? jde o druhou reklamaci během půl roku.děkuji za radu
Dobrý den, zdá se, že tam dochází k prohýbání nebo pnutí, které ty kachle nevydrží. Podklad nebude dostatečně pevný a bude tam možná nepatrný pohyb (průhyb). Zdravím!
P.S. Je to asi docela odvaha sedat si na WC zavěšené na sádrokartonu.
doplněno 15.09.14 09:22:Imgify - budu Vám to věřit, ale stejně se zdá, že "soudruzi z NDR někde tu chybu udělali."
doplněno 15.09.14 10:27:No, nějaká větší síla na ty kachle působí, protože jinak by musely vydržet více.
WC mají svůj nezávislý rám z dost velkých jeklů a samotná mísa je údajně testována na zatížení na 200kg (nebo to bylo 400? Teď si nemůžu vzpomenout). Pak se protrhnou příchytné šrouby tím porcelánem.
ano, těsnění tam je. a WC není zavěšeno na sádrokartonu, má to svůj systém a své takové šrouby,které jsou uchyceny ke konstrukci pod sádrošem.
Testováno je to opravdu na 400kg ale zedník nebo sádrokartonář nebo prastě ti co vám to stavěli to provedli špatně.Řešení je v demontáži závěsného klozetu sundání obkladů stěna se překryje dvojtou vrstvou sadroše a teprve pak se obkládá dohlédněte aby sadrokarton seděl na konsrukci klozetu (toho rámu bez vůlí mezi sádrošem a jeklem)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.