Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přilepení polystyrenu na plech

Od: djsmcroberto* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den Prosím o radu jak přilepit polystyrén k plechovym vratům od garáže lepidlo jsem zkoušel na polystyren ale ne drželo to Děkuji prosim o levnější variantu lepidla či nejake tekuté hřebíky, nic drahého nechci.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

2x

Já to kdysi lepil montážní pěnou

zakus*
hodnocení

2x

Plech odmastit popřípadě zdrsnit a použít nízkoexpanzní montážní pěnu.

jindra777

Ano a existují i speciální montážní pěny na polystyren. Ale pokud jde o velkou a svislou plochu, tak je problém se zafixováním desek polystyrenu, případně tím, že se nestihne pěna vypotřebit před zavrdnutím v trubičce, než se přesně umístí a zafixují všechny desky atd. Pro přesnou práci to moc není.

hodnocení

1x

Použijte KONSTRUKČNÍ POLYURETANOVÉ LEPIDLO pro beton, dřevo, kámen, pevné plasty, polystyren a kovy - mírně pěnící

fototapety.cz/...

Přilepení polystyrenu na plech
jindra777

Ano, přesně toto jsem použil. Výborně se nanáší, má dobrou konzistenci a oproti pěně je to na přesnou práci a opakované použití. U svislých ploch které nejde zatížit je ale nutná fixace truhlářskýma svorkama, polystyren z plechových dveří jinak sjížděl dolů. A trvá řadu hodin, než je lepidlo dostatečně zatuhlé, vytvrzené je asi za půl dne. Pozor na potřísnění, dostává se špatně z ruk.

hodnocení

1x

Pkd byste použil třeba herkules,měl by to přilepit,stejně jako třeba jen obyčejný silikon (ne sanitární-je fungicidní/kyselý/ aby hubil bakterie a urychlí korozi!) nebo akrylový tmel.Také lze jakoukoliv montážní pěnou,lepší nízkoexpanzní.

doplněno 12.09.14 19:09:

Herkulem bude dlouho trvat než bude držet,musel byse nejak zajistit na min.12hod!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma lepení polystyrenu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]