Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažuji o zakoupení krbových kamen s teplovodním výměníkem na radiátory. Jelikož kamna by byla v místnosti kde se spí, zajímá mne jak hlučné či tiché je oběhové čerpadlo.
Děkuji
To záleží na konkrétním typu a jeho umístění. Klasické oběhové čerpadlo během dne při normálních činnostech rušivě nepůsobí, ale v noci kdy je ticho slyšet je. Já mám čerpadlo v úplně jiné místnosti než spíme a v noci je slyšet hučení. Zvlášť když je ovládané termostatem a střídavě spíná a vypíná, působí to celkem rušivě.
Dobrý den, tak, slyšet je - nové si bude bručet a později bude asi hlučnější. Ale, když pominu spínání (rozdíl mezi tichem a rozběhem), tak je to zvuk monotónní a snad uspávající. Záleží na tom, jaký máte spánek - někoho probudí i kapající voda do umývadla. Zdravím!
Hlučnost záleží na typu čerpadla, mohou i bublat radiátory zavzdušněním. Samotíž nepřipadá v úvahu?
Pochybuju, že v dnešní době někdo vyrábí kamna s výměníkem a počítá a přizpůsobí to samotížnému rozvodu. Navíc - kdo by dneska samotíž dokázal udělat a hlavně chtěl počítat a postavit? Navařit během pár hodin měděné trubky, osadit čerpadlem a hurá na další zakázku.. záložní zdroj ať si řeší zákazník sám, pokud o tom má vůbec povědomí, pokud ne, foukne přetlakový ventil, proč se sr*t se samotíží.
Řešil jsem to tak, že na zeď jsem přišrouboval silentbloky z auta-koupit v mototechně.Na ně jsem přišrouboval ocelovou základovou destičku a k ní přišrouboval čerpadlo. Přívodní a odvodní potrubí před čerpadlem je přerušeno a je provedeno spojení gumovou hadicí. Hlučnost téměř zmizela-osobně vyzkoušeno, doma to mám už přes 30 let.
Věřím tomu, samotný motor moc slyšet není, spíš se přenášejí jeho vibrace přes kovové potrubí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.