Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes u nás byla parta na zaměření oken. Překvapilo mě, že jeden z nich říkal, že je běžné, při instalaci nových oken používat polystyren do okrajů. Já myslela, že okno přijde vždycky na míru. Tvrdili, že je to normální. U druhého okna, že polystyren dají jen horizontálně, prej by to jinak moc nešlo, že by barák někdy v budoucnu nešel zateplit. Tuší někdo o čem mohla být asi řeč? Je to výhodný postup?
Moniko, v dnešní době je to možné, a chtějí to dělat asi takto:
Jen se profesně zeptám, jaké máte objednaná okna? Zajímají mne hodnoty, zasklení, středové těsnění a podobně..
doplněno 10.09.14 19:56:Moniko, nesmíte se na mne zlobit, ale sdělím Vám, že si objednáváte okna:
dvojskla (horší se již nedělají)
dvojité těsnění (horší se již nedělají)
Opravdu chcete ty nejhorší okna?
doplněno 15.09.14 11:11:Moniko, můžete mi poslat rozměry a provedení Vašich oken?
Takže, jak se zdá, tak je takový postup běžný a asi akceptovatelný
Okna jsem vybrala, hlavně podle ceny tyto:
Máte asi hodně zkušeností, doporučte prosím jiná okna, podle Vašeho názoru, třeba jiná od RI nebo jiné značky. Jenom by asi bylo dobré vždy zohlednit navýšenou cenu oken, jejich životnost a možnou návratnost u takových oken. Některá okna mně totiž připadají jako ferrari. Je krásné když ho máte ale nesmíte vzít do ruky kalkulačku
Já s vámi souhlasím, nevšade se hodí dvojskla, chce to individuální přístup. Například my bydlíme v řadovém domku, to znamená, že jsou pouze dvě ze čtyř stěny vystaveny povětrnostním vlivom.Proto jsem vybral plastová dvojskla, trojskla by mi přišla jako vyhazování peněz oknem.Ale u samostatně stojícího domu, který je zateplený bych trojskla dal, tam se to asi i vyplatí. Divím se, že vám prodejce vše neodargumentoval ikdyž je fakt, že je dost komplikované se v tom vyznat, když každý tvrdí něco jiného. Naše okna jsou z Vekry a jsem s nimi spokojen oproti původním za vytápění ušetřím a nebyli tak drahé. Taky jsem byl spokojen s jejich konzultací, protože jsem si oknech něco zjišťoval, tak jsem se dost vyptával a musím uznat, že přístupy jednotlivých prodejců jsou různé.
Nevím jak firmy, já si výměnu dělám postupně sám, je pravda, že starší okna jsou kolikrát cca o 3 cm menší než standart (120 x 120, u Vás podle podmínek a typu můžou být rozměry jiné) a zvětšit otvor vysekáním je pracné, prašné a pochybuju, že se do tomu chce firmě, která chce staré okno vybourat, osadit nové, zapěnit a vyfakturovat. Každopádně těžko soudit Váš případ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.