Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová okna

Od: monikamala odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, dnes u nás byla parta na zaměření oken. Překvapilo mě, že jeden z nich říkal, že je běžné, při instalaci nových oken používat polystyren do okrajů. Já myslela, že okno přijde vždycky na míru. Tvrdili, že je to normální. U druhého okna, že polystyren dají jen horizontálně, prej by to jinak moc nešlo, že by barák někdy v budoucnu nešel zateplit. Tuší někdo o čem mohla být asi řeč? Je to výhodný postup?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Nepíšete, o jaký byt se jedná. Jestli starší činžák, je běžné, že se okna změří a pak udělají všechna stejná podle nejmenšího. Pro dodavatele je vložení polystyrénu méně pracné, než zvětšovat stavební otvor. A vy budete mít méně světla.

monikamala
hodnocení

Jedná se o rodinný dům ze 70tých let.

hodnocení

0x

Moniko, v dnešní době je to možné, a chtějí to dělat asi takto:

milancukrar.papricka.cz/...

Jen se profesně zeptám, jaké máte objednaná okna? Zajímají mne hodnoty, zasklení, středové těsnění a podobně..

doplněno 10.09.14 19:56:

Moniko, nesmíte se na mne zlobit, ale sdělím Vám, že si objednáváte okna:

dvojskla (horší se již nedělají)

dvojité těsnění (horší se již nedělají)

Opravdu chcete ty nejhorší okna?

doplněno 15.09.14 11:11:

Moniko, můžete mi poslat rozměry a provedení Vašich oken?

monikamala
hodnocení

Takže, jak se zdá, tak je takový postup běžný a asi akceptovatelný :)

Okna jsem vybrala, hlavně podle ceny tyto:

ri-okna.cz/...

monikamala
hodnocení

Máte asi hodně zkušeností, doporučte prosím jiná okna, podle Vašeho názoru, třeba jiná od RI nebo jiné značky. Jenom by asi bylo dobré vždy zohlednit navýšenou cenu oken, jejich životnost a možnou návratnost u takových oken. Některá okna mně totiž připadají jako ferrari. Je krásné když ho máte ale nesmíte vzít do ruky kalkulačku :)

honzza

Já s vámi souhlasím, nevšade se hodí dvojskla, chce to individuální přístup. Například my bydlíme v řadovém domku, to znamená, že jsou pouze dvě ze čtyř stěny vystaveny povětrnostním vlivom.Proto jsem vybral plastová dvojskla, trojskla by mi přišla jako vyhazování peněz oknem.Ale u samostatně stojícího domu, který je zateplený bych trojskla dal, tam se to asi i vyplatí. Divím se, že vám prodejce vše neodargumentoval ikdyž je fakt, že je dost komplikované se v tom vyznat, když každý tvrdí něco jiného. Naše okna jsou z Vekry a jsem s nimi spokojen oproti původním za vytápění ušetřím a nebyli tak drahé. Taky jsem byl spokojen s jejich konzultací, protože jsem si oknech něco zjišťoval, tak jsem se dost vyptával a musím uznat, že přístupy jednotlivých prodejců jsou různé.

bgmaniac*
hodnocení

0x

Nevím jak firmy, já si výměnu dělám postupně sám, je pravda, že starší okna jsou kolikrát cca o 3 cm menší než standart (120 x 120, u Vás podle podmínek a typu můžou být rozměry jiné) a zvětšit otvor vysekáním je pracné, prašné a pochybuju, že se do tomu chce firmě, která chce staré okno vybourat, osadit nové, zapěnit a vyfakturovat. Každopádně těžko soudit Váš případ.

Proč bych si měl nechat dělat okno 120x120, když mám starý okno 117x117? A pak to celý přisekávat. To vůbec nedává logiku.

monikamala
hodnocení

A co říkáte na okna Vekra Prima, pokud je porovnáte s těmi uvedenými od RI? Je tu někdo tolik věci znalý, aby je byl schopen porovnat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]