Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tepelné čerpadlo, ohřev bazénu

Od: hujer123* odpovědí: 2 změna:

Dobré ráno, koncem srpna jsem si pořídil tepelné čerpadlo k bazénu. Jedná se o čerpadlo BP-85HS mountfield.cz/... . Bazén má objem cca 30 m3. Zatím jsem zklamán, mám pocit, že ohřev není takový, jak jsem si představoval. Rád bych znal názor někoho, kdo má s ohřevem bazénu tepelným čerpadlem a zejména může uvést parametry jako jsou vstupní teplota, výstupní teplota v závislosti na teplotě okolního vzduchu, doba ohřevu např o jeden stupeň vztaženo na okolní teplotu. Prosím konkrétní věcné odpovědi od lidí s vlastní zkušeností, ne širokou diskusi o principu, vhodnosti, či nevhodnosti TČ. Děkuji za reakce.

doplněno 22.09.14 19:10:

Děkuji za odpovědi, letos už asi s pokusy končím a uvidím jak na jaře.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na tak velký bazén jste zvolil malé čerpadlo...

Aby ste ohřál vodu například z 24° na 25 muselo by čerpadlo běžet cca 5h. Za tuto dobu zase spousty tepla ztratíte, takže toto čerpadlo Vám nezateplený bazén nemůže vyhřát.

jarous*
hodnocení

2x

Mám podobné čerpadlo XHP 50 od Brilix na bazén 20m3 . Ohřev o 1 st. trvá přibližně 4 hod. Ideální kombinace je mít bazén zateplený v zemi a zastřešen polykarbonátem . Prvotní nahřátí na ideálních 28st. trvá na jaře asi 2 celé dny a pak se to celou sezonu udrží . Koupeme se od konce dubna do půle října - pak už je venku chladný vzduch a je to koupání spíše taková rychlovka - šup tam na 15 min a rychle domů do tepla :) . Přes léto , když svítí slunce TČ vůbec nezapíná , spíše musíme větrat . Přes noc klesne teplota v dnešním počasí ( díky zateplení zastřešení ) pouze o 1 st. , takže TČ stíhá dohřát na těch 28st. Takže pokud není zatepleno a zakryto , TČ nemá nárok vodu dohřát :( .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]