Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s přítelem rekonstrujeme domek a v místnosti, kde se jde i na půdu je dost chladu ze stěn. Plánovala jsem to obložit polystyrenem zevnitř, ale jak jsem četla tak to asi nebude moc dobré. Co byste mi doporučili? Za rok nebo dva budeme zateplovat celý dům, ale ted na to není, je práce dost vevnitř, kdo rekonstuuje pochopí. Máme ten rok dva počkat a jen nahodit omítky? .. právě zaděláváme díry po elektrice? nebo máme dát silnější vrstvu štuku? Jsem absolutní laik, vše se teprve učím. Děkuji předem za rady.
Dúkladně projděte"Poradte" a tam jsme měli nedávno debatu, kde jsme této problematice věnovali docela dost času. Jenom stručně. Neizolujte zevnitř. Polystyren nemá tepelnou setrvačnost, takže neudrží teplo jako normální zdivo. Zmenšíte si obytný prostor. Dáte prostor mrazu, aby prostupoval zdivem zvenčí. Je to investice navíc, pokud uvažujete o zateplení. Raději posečkejte a zaizolujte dům souběžně. Je toho mnohem víc, ale pokuste se nají tuto debatu na potadte.
jajabo, vnitřní zateplení se provádí zevnitř, ale jen někde!
Bacha, je více pro zeteplení z venku. Vnitřní zatepení může poškodit statiku domku!
viz: i-ekis.cz/... a mnoho dalších odborných článků...
Zadne zatepleni neni zbytecne.. ale pokud zvazujete venkovni otepleni, tak nedelejte vnitrni, Polystyren jako zateplovaci do inerieru.. myslim ze si uberete z vnitrniho prostoru, v pripade pozaru bude byt mene bezpecny, steny nebudou odolne proti mech. naruseni, a hrubsi omitka moc nepomuze.. Jak by jste pak treba povesili obraz? (komplikovane - ale nakonec asi ano)
Polystyren bych povazoval jako naprosto nevhodny do interieru. Radeji nastrete, pockejte nejakou dobu a dejte polystyren zvenci...
To je muj, take laicky nazor...
Zadne zatepleni neni zbytecne.. ale pokud zvazujete venkovni otepleni, tak nedelejte vnitrni, Polystyren jako zateplovaci do inerieru.. myslim ze si uberete z vnitrniho prostoru, z pozarniho bude byt mene bezpecny, steny nebudou odolne proti mech. naruseni, a hrubsi omitka moc nepomuze.. Jak by jste pak treba povesili obraz? (komplikovane - ale nakonec asi ano)
Polystyren bych povazoval za jako naprosto nevhodny do interieru. Radeji nastrete, pockejte nejakou dobu a dejte polystyren zvenci...
To je muj, take laicky nazor...
dobry den vnitri zatepleni nedelejte nema to zadnou cenu radeji ty penize usetrte na venkovni zatepleni fasady kde to bude mit vetsi ucinost nez vnirni jeste jste psala stuk nemuzte davat moc stuk na stenu jinak vam to muze praskat nebo loupat verte ze venkovni zatepleni je o hodne leps nez vnitrni vnitri dela neplechu s pozdravem www. zazp.wz.cz
Dobry den,
pokud Vam mohu doporucit vyckejte na zatepleni zevnitr. Kdyby jste prece jen musela zateplit zevnitr dbejte na prirodni slozeni.
Dodatkem, pokud chcete již nyní zateplit vnitřně - (mně to vyhovuje) přečtěte si toto: sat-sporo.vyrobce.cz/...
doplněno 21.07.09 16:42:ještě dneska na Blesku blesk.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.