Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytírání podlah - Mop

Od: tesnost* odpovědí: 16 změna:

Ahoj, potřeboval bych poradit s úklidem podlah, v bytě nemáme koberce a tak mě příjde zbytečný vysávat, ale ten můj mop na vytírání podlah nesebere žádné drobky ani prach. Tak bych Vás chtěl poprosit, jestli nemáte nějaké dobré zkušenosti s nějakými mopy, které dokáží sebrat i drobnou hrubou nečistotu. Děkuju

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

3x

i.eva.cz/... Nedám dopustit tady na tenhle,je k dostání v Kaufu i v Tescu a v domácích potřebách jsem sehnala ještě namakanější:)Takže jedině houbový,krásně bere chlupy,vlasy,drobky,které na něm zůstanou nalepeny a jen se opláchne ve vodě a může se pokračovat.Žádné obírání vlasů,které nejdou z většiny mopů dolu...

doplněno 06.09.14 10:29:

Mám dvě kočky tak vím co to je mít na vlasy,chlupy,kamínky na podlaze a tento mop je i na koberec.Krásně z něj dostanu chlupy a špínu pryč.Mop je(modrý)a tvrdý,ale žádný strach po namočení změkne.V Kaufu a Tescu stojí cca120kč a u nás v domácích pořebách ten "našlapanější"stojí cca400kč.Říkám mu chlapský mop:)protože mi s ním rád vytíra i chlap,protože s ním jdou okna,koberce a sbírá fakt vše.

pb®
Musím souhlasit, taky už léta používám jen tento mop. Mám doma kočky a dítě, vytírat můžem 2x denně. Tenhle mop sebere všechny nečistoty a nemusím si při vytírání máchat ruce ani honit drobky z rohu do rohu. Na zametání jsem si pořídila smeták od multitalent. Sice drahý, ale bezvadný. Bere chlupy z koberců i čalounění a i hladké povrchy zametá báječně.
ala*

V dnešní době, kdy je obrovské množství výrobků od každého druhu zboží, je takovéhle doporučení spokojené uživatelky k nezaplacení. Našla jsem si na netu vámi doporučený houbový mop a mám na vás ještě jeden dotaz: ten obchod nabízí i náhradní houby (nebo spíš celé ty části, na kterých je houba přichycena - nevím, jak to správně nazvat). Kdybych si ten mop objednávala, asi bych rovnou koupila i tuhle náhradní součást. Můžete se prosím podělit ještě o zkušenost, jak dlouho ta houba vydrží, jak často je pořeba ji měnit? Moc děkuji za radu a zkušenost.

lucieka

Pokud je to houbový mop koupený v Tescu či Kaufu cca 120kč mají tam i náhradní modré houby,které jsou přichyceny šroubky k mopu a vytírá se s ním supr,houba perfektně drží i když taháte tam a zpět.Výměna houby -jednou za rok (v bytě)Tenhle mop má ale slabou teleskopickou tyč a brzy se rozpadne na dva díly.Manžel mi jí nahradil pevnou tyčí a mop je na věky*palec*

Mop z obrázku co jsem koupila v domácích potřebách(je "našlapanější)cca400kč.Má kvalitní teleskopickou tyč,je masivnější,houba je žlutá a trochu větší,ale přichycena pouze na plastové háčky,takže při pohybu sem a tam se vždy vyháčkovala.Stáhli jsme jí na koncích malou stahovací perma páskou a drží jak ulitá a na vytírání to nemá vliv.Náhradní koupím až bude potřeba mám to kousek od baráku,ale výměna u nás doma stačí jednou ročně.

Hold každý výrobek má nedostatek,ale ušetří mi hodně času...a hlavně jsem nenáviděla nechutné obírání hadru či mopu od vlasů a chuchvalců prachu.

ala*

Moc moc moc děkuji za cenné zkušenosti!

Ty tyče jsou všeobecně problém. Ale snad to případně taky zvládneme nějak upravit. A co ten ždímací mechanismus (ta lanka, či co to je)? Ten mi spíš připadá trochu fórový. Ten se nerozpadne po několikerém použití?

Jinak to obírání vlasů a chlupů taky nenávidím, to je právě důvod, proč jsem se pro tento mop rozhodla.

Ještě jednou moc děkuji!

lucie*

Jsou tam ocelová táhla,za těch 7let se na tomhle mechanismu nic nepokazilo(tedy u těch modelů co mám já)Kamarád si jej koupil,protože se mu kočka ráda válela po koberečku před postelí a žil sám v 1+1bez vysavače.Já jim čistila kobereček na balkoně a šlo to v poho.Zatím si nikdo nestěžoval,spíš se to lidi bojí zkusit.

Když vytírám byt máchám jej ve dřezu,kde mám napuštěnou vodu,ale tchýni jsem koupila i hranatý kýbl,ta vytírá celý dům,to už do dřezu není vhodné.

lucie*

...a hlavně ať je to mop s tou tvrdou houbou co změkne po namočení.(sem viděla,že Vileda dělá i s měkou houbou co vypadá jako ementál:)ta bude asi jen na okna)a pak už jen přeju hodně spokojenosti.

Já si myslím, že tenhle je opravdu nejlepší na plovoučky. Některé mopy, které mají snímatelný potah, zvláště ty z mikrovlákna, ty jsou sice skvělé, ale ranila by mě mtrvice z toho, jak špatně se perou. Zůstane z nich podivný binec na hladině a udělá na kbelíku povlak, který nejde dolů. Jen houbou s nějakým prostředkem. Ty střapcové, to je to samé. Dostávat z těch střapců vlasy a chlupy *zed* Ten s houbou bezvadně funguje a dobře se udržuje.

tesnost*
hodnocení

A nemáte prosím odkaz na ten "namakanější" mop co jste sehnala v domácích potřebách?

lucie*

...nakonec jsem ho našla...je super a pevnější,jen ta houba je španě uchycena(je na hačkách takže mi při pohybu tam a sem vypadávala)tak jí mám staženou malýyma stahovacíma perma páskama na krajích. pronajem-nadrzi.cz/...

Možná bych brala i tenhle,nevypadá špatně. fandora.cz/...

...A tenhle je ten který je sice fajn,jen se brzo rozpadne tyč,chce to šikovného chlapa co jí vymění za pevnější a pak ho máte na věky:) nejenhobby.cz/...

ala*

POZOR, POZOR, POZOR:

K tomu prvnímu odkazu jedna velice důležitá připomínka, kterou jsem našla na netu - k tomuto mopu se údajně přestaly dovážet náhradní houby. A asi na tom něco bude, mně se ji v e-shopech najít nepodařilo. Pokud ji někdo někde objevíte, nechte tu prosím vzkaz. Jinak bez možnosti výměny houby by koupě toho mopu asi nebyla moc dobrá.

tazajici001*
hodnocení

2x

já už vyzkoušela 3 mopy a zjistila jsem,že nejlepší pro mě je to jak za doby našich rodičů:Smeták a na něj vlhký hadr,nejlevnější,nejrychlejší.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Jen doplním už tu zmíněné. Sehnat a koupit něco, co nějak vyhovuje, se dneska už dá. Druhá věc je, umět s tím pracovat. Většinou se těma věcma nedá jen tak šmrdlat. Nečistoty by měly vstupovat do stírače pouze z jedné strany. Při spětném pohybu oného, zase vylezou ven na podlahu. A dostatečně máchat. Na některé krytiny i dostatečně ždímat. Aby se nevytíralo mokrým, ale jen vlhkým aparátem. Ahoj.

repkin*
hodnocení

0x

*sok* Na koberci žádný. Od toho je právě ten vysavač. Boha jeho *zed**modla**haha*

doplněno 06.09.14 10:57:

Velice se omlouvám, špatně jsem porozuměl otázce. Já mám plovoučku a lino, takže nejdřív vysaju. Pak jsem koupil v kauflandu v aukci mop Leifheit s kbelíkem asi za 250,-

leifheit-shop.cz/...

v železářstí jsem pak na to našel náhradní "povlaky"takže to pak klasicky setřu a je to OK, vyhovuje mi to asi nejvíc ze všeho co jsem zatím vyzkoušel.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, rozumím tomu tak, že žádný koberec na podlaze nemáte. Z jakého materiálu je ta podlaha? Jaký máte mop - mechanický (kartáče) nebo "hadr na tyči"? Chcete vytírat na mokro nebo na sucho? Co myslíte pojmem drobná hrubá nečistota? Zdravím!

tomibender*
hodnocení

0x

Smeták, smetáček s lopatkou a pak mop ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]