Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peřová nebo ovčí přikrývka

Od: kristynaw odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, poradí mi někdo jaká přikrývka je lepší, zda z ovčího rouna nebo z husího peří? Alergii na peří nemám a slyšela jsem, že v dnešní době se přikrývky z peří dělají se sypovinou, která má stříbro a nepráší se. Nerozumím tomu. Moc děkuji za vaše odpovědi.Kristýna

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejlepší je syntetické duté vlákno.

johnycage*
hodnocení

0x

Obojí posloží v podstatě stejně, pokud nejste alergik. U ovčí přikrývky jsem spatřoval největší výhodu v tom, že jsem se v jarních a letních měsících tolik nepekl. Bylo pod ní tak nějak přirozeně příjemně, jako když si udržujete teplotu lehce kolem teploty svého těla.

hodnocení

0x
Moje maminka všem z rodiny nakoupila ovčí deky, i sobě. Všichni je používají celoročne, v létě hezky chladí a v zimě hreji. Spí v nepovlecenych-pere je jednou za čtrnáct dní v lete třeba i casteji.ale pokud je vám třeba nepovlecena ovečka nepříjemná, tak ji normálně povlecte. Já v ní nespim, mam ji zavakuovanou a vytahnu ji jen občas, jinak mám deku ze Švýcarska, nějaké speciální mikrovlakno, ale nevím co je to přesně :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, z těchto možností volte "ovečku" - je lehčí, nepráší a vydrží více. Peří je těžší a časem degraduje, rozpadá se a hrudkovatí i těžkne ještě více (a práší). Zdravím!

repkin*
hodnocení

0x

A poradíte nějaký konkrétní obchod, popř. výrobek? Jde o to, že je spoustu fejků, takže se celkem špatně nakupuje. Ručníky, co nesajou, deky co nehřejou apod. jsou to pak zbytečně vyhozené peníze.

tazajici001*
hodnocení

0x

www.merino.cz

koupila jsem od nich pro děti a jsou spokojené

hodnocení

0x

Nakoukněte do IKEA na štepdeky z peří. Místo sypoviny mají tenký, jemný textil, připomíná mi kapesník a tyhle peřiny se dají prát. Mám to odzkoušeno. Protože se do pračky dostane, ale nikdy bych z ní mydlinky nedostala, dávám ji prát ve vodě do čistírny. V pokynech bylo, že se do sušičky mají dát 3 tenisové míčky, které ji načechrají. A je to fakt. Je úžasná, s prachovým peřím. Lehounká, teplá.

rv*
hodnocení

0x

Berte duté vlákno. To, že je nejlevnější neznamená, že je horší než to, co museli používat naší předkové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]