Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalé bydliště - kupní smlouva

Od: katerina* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, mám dotaz ohledně kupní smlouvy na nemovitost a údajů v ní. Podepsali jsme kupní smlouvu (jako kupující) s trvalým bydlištěm v rodném městě. Po přestěhování jsme trvalé bydliště změnili a mě zajímá, zda se to má (např. nějakým dodatkem) změnit i v kupní smlouvě?

Prodávající porušili jeden článek smlouvy a tak bychom rádi proti tomu podnikli potřebné kroky a mám obavy, zda by právě jiné trvalé bydliště (než je ve smlouvě uvedeno) nebyl problém.

Děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, domnívám se, že to problém není. Jistě jsou ve smlouvě i jiné identifikační údaje (např. rodná čísla) a to je podstatné. Zpětně to nemá význam řešit (jako se snad nepřepisují jiné úřední listiny). Prodávajícího můžete o změně informovat. Zdravím!

doplněno 06.10.14 12:34:

ivzez - v pořádku. Hlavně, že má tazatelka dvě podobné odpovědi a uklidní ji to.

iz*
hodnocení

0x

V době uzavření smlouvy jste měli trvalý pobyt hlášen tak, jak je uveden ve smlouvě, v níž jsou i další údaje. Jinak pozor na obraty: Zákon "zná" trvalý pobyt, nikoliv trvalé bydliště.

doplněno 06.10.14 12:28:

Bene, byl jste rychlejší ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]