Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Prosím o radu, jakou udělat skladbu podlahy v podkroví rodinného domu. Před rokem jsem koupil barák cca 80let starý. Musel jsem vyměnit komplet podlahy. Sundal jsem 10cm vrstvu betonu, dal pryč trámy, které byly shnilé. Usadil jsem trámy 10x25 v délce 5m po 60-65cm od sebe. Nato dal 22mm OSB P+D. Na nich již mám příčky ze sádrokartonu. Dále nevím jak dál. Mám k dispozici 23mm. Mám dát ještě jednu vrstvu OSB desek křížem např. 12mm P+D, pak miralon a plovoučku? Nebo už OSB desky nemusím a mám dát hobru a plovoučku? Nebo jiné řešení?jaké?
Mezi trámy je izolace o tlouštce 14cm, a zespodu sádrokarton.
Děkuji za každou radu
Gandalf
Vkaždém případě deska 22mm a 60cm rozteč se Vám bude zákonitě prohýbat...
Takže zvažte zdvojení této desky alespoň na 35mm...
Řekl bych, že záleží na tom jak budou místnosti využívány, pokud bude zespodu SDK, trámy a na tom OSB po kterých budete chodit, tak se dole zblázní, jelikož všechno uslyší (chození, padání předmětů apod).
Já to mám řešené tak, že je zespodu rákos (dal bych SDK), trámy, mezi nimi izolace (tepelná-zvuková), na tom prkenný záklop, na něm kvůli výšce polystyren EPS 100Z a na tom akustická izolace (dohnání zbytku výšky podlahy, kolem dokola dilatační pásky, mezi nimi na tom 2x OSB a na to pak přijde lino.
Hobra je silnější a řekl bych i pro Vás lepší, mirelon by ve Vašem případě asi moc nepomohl.
doplněno 06.09.14 10:09:Pokud to jinak nejde, tak asi ano co jiného Vám zbývá. Čím silnější bude hobra, tím více bude tlumit. Pokud máte možnost, i tu druhou vrstvu OSB bych dal silnější. Ale to záleží na Vašich prostorových a finančních možnostech, já u sebe dávám 2x18mm OSB. Ale je pravda, že já tam pod tím budu mít ještě i ten polystyren a vatu, které budou plnit funkci zvukové a kročejové izolace. Vám bude tlumit pouze hobra kročejový hluk.
ANO. Jen bych si zkusil, jestli když dáte na rozteč trámů 22 a 12mm OSB jestli se to nebude prohýbat, potom bych spíše dal druhou vrstvu silnější a holt o to slabší kročejovou izolaci. Ale je to na Vás, moc toho tam asi nevymyslíte.
Děkuji za odpověd. chci se ještě zeptat. jak mám spojit ty dvě vrstvy osb desek? když koupím vruty Rapid, musím předvrtávat? a jak daleko od sebe šrouby? nikde nemůžu najít odkazy... děkuji
Nejsem si jistý, jestli se takto malé rapidy dělají. Spíš je používám, když třeba prkna přivrtávam k trámu, kdy rapid to prknu k trámu přitáhne. Nic nepředvrtávám. Jen to chce kvalitní AKU vrtačku která má utahovací moment, já to tam střílím klasickou vrtačkou a už jsem zničil několik BITú a taky několik šroubů jinak desky jsem k sobě ještě i lepil, jak ve spáře, tak i na ploše. Já dával šrouby tuším 20x20cm jelikož nejsou tak vysoké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.