zdravim, mam problem s praskanim omitky na zdivu. Praska jen v rozich kde se spojuje kotovice s palenou cihlou. Zkousel sem rabic a na to jeste lepidlo s perlinkou ale cca po mesici se praskliny objevily znovu.. Je to na cca 80 let starem domku v radove zastavbe v kopci. Mate s tim nekdo zkusenosti? Dik za tipy
Pokud jsou praskliny větší,pak nezbude je vyškrábnout a vytmelit tmelem na sádrokartony.Po zatvrdnutí zatřít finální stěrkou,přebrousit a vymalovat kvalitní interierovou barvou.
Nejsu si jisty esi by to pomohlo. Omitka byla vypraskana tak sem ji oklepal na cihlu a znova nahodil a praska dal. Nevim jestli by nebylo lepsi praskliny vyplnit necim pruznejsim
no jestli to stále praská tak vám to taky může spadnout to perlinka ani žádný tmel opravdu neudrží (asi chybí věnec)já to řešil na starém baráku tak že jsem zasekávak roxory od rohů a na konci přivařil plotny-prostě barák stáhl
tim7777
venec mam na baraku 2 roky omitku sem spravoval pred 6ti mesici. Nevim jestli na to nemuze mit vliv ze se tam napojuje kotovice a palena cihla. Prece jen sou to 2 uplne jiny materialy tak asi budou jinak reagovat na zmeny teploty atd...
Podobný problém mám už dlouho v podkroví, kde na sebe navazuje zdivo a dřevěný prkenný strop. Naposledy jsem to zkousil oškrábnout na omítku, vyškrábat i praskliny asi 10cm na každou stranu. Pak jsem nalepil na řidší flexibilní lepidlo perlinku, po zavadnutí jsem to ještě natřel řídkým flexibilním lepidlem a pak na finál štuk. Mám to od loňska a zatím O.K. Myslím, že pokud to nepodrží flexibilní lepidlo a perlinka, tak už těžko něco budete hledat.
tim7777
taky mam dreveny stropy ale tam je to dobre. Praskliny se tvori na stenach a ne primo v rohu ale cca 5 cm od rohu a jen na zdech z kotovice
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.