Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, čím obalit ( textilie?) ocelovou rouru kouřovodu k udírně. Kouřovod nebude v zemi, ale v zabetonovaném soklu. Nerad bych, aby mě sokl prasknul, tak bych tam raději dal nějakou "dilatační" textilii. Jen nevím jakou. Díky předem za reakce.
0x
Viděl jsem trubku dýmovodu v další větší trubce a odvětranou vzduchovou mezeru.
Ale hlavně volně uloženou.
Zkuste odizolovat minerální vlnou, více cm.
doplněno 04.09.14 14:59: Paw, máme na to odlišný názor.
Dřevěnými pilinami se udí od nepaměti. Fajnšmekři používají "výpary" z pilin z více druhů dřeva. Zcela záměrně.
Dokonce i ve velkovýrobě se k "chemii" douzuje přírodně i pilinami.
0x
proč textilii? Problém se obvykle řeší tak, že kolem trubky vyzdíte kanál cihlami na kantku, kanál i s trubkou zasypete štěrkem a shora normálně zazdíte. Pak je roura v soklu uložená úplně volně, k dilatačnímu praskání nedojde a navíc na soklu máte pěkné, teplé a pohodlné posezení.
Dobrý den, mám takové specifické řešení ( krb s udírnou, která má topeniště cca 3 mm), které mě neumožňuje vyzdění kanálu.
doplněno 05.09.14 08:23: Oprava: ne 3 mm ale 3m
0x
Pět cenťáků "Prefizolu" (minerální vlny) bude bohatě stačit. Můj uzák má od topeniště k budce cca dva metry, takže to neřeším.
Jde to vždy uhlídat. A to tam nemám izolaci žádnou.
Dobrý den, máte rouru v betonu? Nemám strach o teplo kouře, ale o to, aby mě ten beton nepraskl ( dilatace trubky)?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.