Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím obalit kouřovod k udírně

Od: egon® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit, čím obalit ( textilie?) ocelovou rouru kouřovodu k udírně. Kouřovod nebude v zemi, ale v zabetonovaném soklu. Nerad bych, aby mě sokl prasknul, tak bych tam raději dal nějakou "dilatační" textilii. Jen nevím jakou. Díky předem za reakce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
V udírně se "topí" jen malým plamenem, na sporo, většinou to jen kouří, a ještě plameny dusíme pilinami. Takže kouř nemá ( a nemá ani mít) vysokou teplotu.
Viděl jsem trubku dýmovodu v další větší trubce a odvětranou vzduchovou mezeru.
Ale hlavně volně uloženou.
Zkuste odizolovat minerální vlnou, více cm.
doplněno 04.09.14 14:59: Paw, máme na to odlišný názor.
Dřevěnými pilinami se udí od nepaměti. Fajnšmekři používají "výpary" z pilin z více druhů dřeva. Zcela záměrně.
Dokonce i ve velkovýrobě se k "chemii" douzuje přírodně i pilinami.
paw*

Zalezi jak udite. jestli studenym kourem nebo teplym. Spise by se melo ale udit cistym kourem ze dreva a ne nejakymi vypary z pilin.

figurek*
hodnocení

0x

proč textilii? Problém se obvykle řeší tak, že kolem trubky vyzdíte kanál cihlami na kantku, kanál i s trubkou zasypete štěrkem a shora normálně zazdíte. Pak je roura v soklu uložená úplně volně, k dilatačnímu praskání nedojde a navíc na soklu máte pěkné, teplé a pohodlné posezení.

hodnocení

Dobrý den, mám takové specifické řešení ( krb s udírnou, která má topeniště cca 3 mm), které mě neumožňuje vyzdění kanálu.

doplněno 05.09.14 08:23: Oprava: ne 3 mm ale 3m *smich*

paw*
hodnocení

0x

Textilii je, je naprd. Idealne 5 cm mineralni vaty, pak igelit a zabetonovat. Ta vata bude mit navic ten efekt, ze pujde do udiry teplejsi kour. Mela by normalne stacit i nejaka meka vata,a le pokud chcete byt echt, tak tam dejte kominovou.

hodnocení

Díky za info. Koupím tedy minerální vatu.

2kedar*
hodnocení

0x

Pět cenťáků "Prefizolu" (minerální vlny) bude bohatě stačit. Můj uzák má od topeniště k budce cca dva metry, takže to neřeším.

Jde to vždy uhlídat. A to tam nemám izolaci žádnou.

hodnocení

Dobrý den, máte rouru v betonu? Nemám strach o teplo kouře, ale o to, aby mě ten beton nepraskl ( dilatace trubky)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]