Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šamotové cihly

Od: morpheus* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, vyrábí se ještě šamotové cihly (30 cm x 14,5 cm x 7 cm)? Nikde nemůžu najít nové, maximálně použité. Dneska už se komíny z cihel nestaví, tak jestli se to nepřestalo vyrábět?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano pořád se vyrábí a jsou celkem lehce k se/.....

morpheus*
hodnocení

Koukám, že heureka.cz není rozdíl od zbozi.cz na hledání stavebnin moc spolehlivá, ale co jsem tak zběžně kouknul, jso uto povětšinou nějaké podivné tvary a navíc šedivé, já bych potřeboval klasické staré oranžové šamotky.

i.imgur.com/...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Nevím, jak dnes, ale před lety jsme jezdili, pro výrobky ze šamotu, na výrobu krbů do skláren. Bylo to v jedné z Desných, snad horní. Bylo to u vlakového nádraží, spíš asi zastávky. Kámoš si tam vždycky něco vybral. Jen nevím, jestli mu tam něco dělali na objednávku. Další Šamotka je zase za kolejema tramvaje a vlaku v Proseči nad Nisou u Jablonce nad Nisou.ŠAMO s.r.o. Třeba GOOGLUJTE. Ahoj.

morpheus*
hodnocení

No já potřebuju cca 20 kusů, čili nechci objíždět republiku, myslel jsem, že zajdu do stavebnin a normálně koupím, ale co jsem prošel stránky stavebnin v okolí, tak to snad vůbec nevedou, takže alespoň objednat nějak přes internet.

janm*
hodnocení

0x

Chcete-li stavět komín "klasicky" z cihel ať již s vložkou či bez, stačí si sehnat kvalitně pálené plné červené cihly, dosti kvalitní cihly se dají sehnat i z bouraček. Červené cihly mi na komín (opravu) doporučil kominík protože ony (dle jeho slov) již "prošly žárem", byly vypáleny.

morpheus*
hodnocení

Právě, že se jedná o opravu půlky komína, čili by bylo dobré, aby ty nové cihly byly stejné, jako původní. :)

Jinak jsem měl za to, že z červených se dělaly komíny dřív, sousedi, co mají stejně staré baráky, mají všichni šamotky.

jmhad*
hodnocení

0x

zkuste třeba tohle keramika-letovice.cz/...

bgmaniac*
hodnocení

0x

Klasické oranžové šamotové cihly se dají bez problémů koupit v Baumaxu, akorát si nepamatuju rozměry.. určitě jich tam bylo několik od tenkých destiček po běžné cihly.

morpheus*
hodnocení

Tak to bude nejlepší, když to okouknu, cenu řádově nevíte? Já právě koukal na dektrade.cz a staviva.cz, jedny z největších stavebnin, a na stránkách to nemají, a to tam mají normálně všechno, čili jsem pojal podezření, že v marketech nebude šance.

hodnocení

0x

A nebo tady : zeolit.cz/...

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
šamotové cihly jsou normálně k dostání. Existuje více rozměrů, jestli je zrovna váš běžně k dostání ale samozřejmě nevím.
Pokud chcete ušetřit, začnete nejdřív inzertními servery jako je bazoš (tam jsou v nabídce jak nové, tak použité, co jsme ted koukal a nabídka je z různých míst republiky)
Nové šamotové cihly jsou dost drahá záležitost - cena se pohybuje kolem 40,- - 45,-Kč/ks podle rozměru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]