Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak čistíte sklokeramickou desku?

Od: alenkatomanova odpovědí: 8 změna:

Škrábáním mi to jde tím ostrým nástrojem nic moc, pak ještě dávám nějakou chemii s vodou a hadrem. Jenže do lesku se to celý nedostává. Vždy zbydou stopy na obvodu "vařičů". Skvrny od vyteklých polévek zvládám, ale i tak je třeba hodně tlačit.

Desku máme asi 4 roky a leskne se skoro celá, až na ty kružnice. Jen nevím, zdali nemám špatnej chemickej čistič. Jaký je nejlepší?

Díky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondrasek*
hodnocení

0x

já to nečistím ... jak se to připeče tak to opadá samo:) ... (nebo to drhne manželka když nejsem doma:)

alenkatomanova
hodnocení

U nás to neopadá samo:(

Čím to drhne asi manželka?

ondrasek*

Myslím že militem

alenkatomanova
hodnocení

TAdy jich je...

?

lysak.cz/...

Občas se omyje saponátovou vodou a houbičkou s drsnou stranou, na čistění extra pak používáme Dr. Devil (clean spray). K desce jsme dostali také malou škrabečku, ale zatím jsme ji nikdy nepoužili (sedm let!)...

alenkatomanova
hodnocení

Tak já vždy používám škrabečku... mívá dost práce!

Díky za tip na Dr.Devila - toho bych mohla vzít v drogerii:)

silvie*
hodnocení

0x

Mně se osvětčil Cif cream tekutý prášek a mokrá houbička.Musíte čistit pravidelně,nejlépe po každém vaření,pak škrabátko nebudete potřebovat.Existují i speciální prostředky na čištění varných desek,ale ty jsou zbytečně drahé.

sajmonka
hodnocení

0x

Ahojte,mě se osvědčil a to velice,tekutý prášek Ruto.Pozor je určen na mytí silně zašpiněných rukou,ale mě nejvíce pomohl na drhnutí jak sklok. desky tak i třeba vany apod. Absolutně není zapotřebí žádných škrabek,stačí houbička.Opravdu doporučuji.*tanec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]