Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký chladič na led čip 50W

Od: ave* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

nevím jestli zde najdu odpověd ale chtěl sem to alespoň zkusit potřebuji poradit jaký chladič si mam pořídit abych s 50W led čipme mohl jet tak 20 hod. Tak jestli tu je někdo s takovými zkušenosmi budu velice rád přesně za pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejlevnější a nejdostupnější bude pořídit nějaký aktivní chladič z CPU.

Prakticky každý výkonný CPU má více než 50W.

ave*
hodnocení

Cpu chladič bude asi určitě nejlepší rešení ale popravdě si moc nedokážu představit ale kdybych tam dal třeba tohle - uchladí to celou dobu? nerad bych aby mi ten čip uškvařil :D

Teoreticky myslím píšou 2.5 cm čtverečního pasivního chladiče na každý wat . Připadalo mi to přehnané tak jsem na 10watový čip použil pasiv ze starého pentia 486 a ten s tím měl fakt co dělat. Ty potvory topěj jak divý. Naštěstí už ty desetiwatovky spadly s cenou někde i pod doláč takže člověka tolik neboli když ho usmaží.
anonym0

U chadicu se udava jeho tepelny odpor, to je jeho katalogova hodnota. Takze pokud budu chtit uchladit treba 50W a udrzet teplotu chadice treba na 60C pri teplote okoli 35C. Tak potrebuju chladic s tepelnym odporem 60-35/50=0.5C/W. Na pasiv lze v tomhle pripade zapomenout. A to jeste neni zapocitany tepelny odpor chip->LED pouzdro a LED pouzdro -> chladic.

ave*
hodnocení

díky za shrnutí, ale jako obyčejnému člověku mi to moc neříká, ani neodpovídá na mou otázku jaký chladič tedy potřebuji, mohl by jste mi prosím alespon říci nějaký konkrétní chladič splňující podmínky , kdete jste tu prvně psal?

machr*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]