Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odčerpávání vody ze sklepa

Od: ludmila1955* odpovědí: 5 změna:

prosím může mi někdo poradit jaké čerpadlo zakoupit do sklepa na odčerpávání vody?stále se nám tam tvoří a nejde se jí zbavit tak alespon bychom to odčerpávali čerpadlem přes hadici ven ale nevím které by bylo vhodné moc děkuji ludmila

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Lído, v dotazu chybí, kolik do toho sklepa natéká té vody? Jestli nějak dost, šlo by někde v koutě vykopat díru pro stahování té vody. A do té jímky potom spustit jakékoliv ponorné čerpadlo s plovákem. Při naplnění a zvednutí plováku se čerpadlo sepne a vyžene tu vodu tam, kam si budete přát. Skrz zeď ven, nebo do kanálu. Prodávají se v cenách od 700 do 2000 Kč. Levněji i starší ve stavebních bazarech.

A pokud máte již jimku ve sklepě od "výroby" koukejte po čerpadle které má plovák itegrovaný...

Jsou totiž i plováký externí na kabelu a pokud je dům staršího data a jimka menší velikosti tak se tyto plováky rády koušou...

hodnocení

2x

Já k tomuto účelu používám klasické zahradní čerpadlo na zalévání. Mám k němu sací hadici s košem, aby mi tam nevlítly nečistoty.

Důležitější je při tomto řídící jednotka čerpadla a plováky či sondy.

Já mám postavenou řídící elektroniku, která při dosažení horní hladiny zapne čerpadlo a čerpá až na spodní hladinu. Pak čerpadlo vypne a čeká, až voda nastoupá na horní hladinu. A takhle pořád dokola.

Nejjednodušší a bezproblémové řešení je kalové čerpadlo s plovákem. Pro takové čerpadlo ale musíš mít jímku. Jímka musí být minimálně o něco hlubší, než je výška kalového čerpadla. Potom ještě v jímce musíš mít prostor pro pohyb plováku - aby se nezasekával o stěny (pokud je plovák integrovaný v čerpadle, tak tato podmínka neplatí).

Nám se voda do sklepa dostávala přes prostupy v základech (hadice pro přívod pitné vody, přípojka telefonu). Proto jsem před domem vyvrtal jímky, do hloubky asi 2metry a do nich jsem vložil provrtanou plastovou troubu. Trubka brání zasypání jímky a zborcení stěn a stahuje se tam voda při silnějším dešti.

Odtud vodu musím odčerpávat, aby se mi už nedostávala do sklepa. A to se mi zatím daří.

hodnocení

0x

Dobrý den, Liduško.

Sdělte jak hodně je vody denně. Kbelík, litr, sud? Podle toho bude rada..

hodnocení

0x

Moje odpověď asi nebude to, co hledáte, ale viděla jsem: Ve sklepě, kde také bývala často trocha vody, majitel vykopal a zpevnil takovou jako šachtičku 30x30cm, do které voda vždycky stekla. Měl v ní čerpadlo s čidlem. Už se nemusel vůbec starat. Čidlo a čerpadlo se staralo za něho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]