Nejste přihlášen/a.
prosím může mi někdo poradit jaké čerpadlo zakoupit do sklepa na odčerpávání vody?stále se nám tam tvoří a nejde se jí zbavit tak alespon bychom to odčerpávali čerpadlem přes hadici ven ale nevím které by bylo vhodné moc děkuji ludmila
Ahoj. Lído, v dotazu chybí, kolik do toho sklepa natéká té vody? Jestli nějak dost, šlo by někde v koutě vykopat díru pro stahování té vody. A do té jímky potom spustit jakékoliv ponorné čerpadlo s plovákem. Při naplnění a zvednutí plováku se čerpadlo sepne a vyžene tu vodu tam, kam si budete přát. Skrz zeď ven, nebo do kanálu. Prodávají se v cenách od 700 do 2000 Kč. Levněji i starší ve stavebních bazarech.
Já k tomuto účelu používám klasické zahradní čerpadlo na zalévání. Mám k němu sací hadici s košem, aby mi tam nevlítly nečistoty.
Důležitější je při tomto řídící jednotka čerpadla a plováky či sondy.
Já mám postavenou řídící elektroniku, která při dosažení horní hladiny zapne čerpadlo a čerpá až na spodní hladinu. Pak čerpadlo vypne a čeká, až voda nastoupá na horní hladinu. A takhle pořád dokola.
Nejjednodušší a bezproblémové řešení je kalové čerpadlo s plovákem. Pro takové čerpadlo ale musíš mít jímku. Jímka musí být minimálně o něco hlubší, než je výška kalového čerpadla. Potom ještě v jímce musíš mít prostor pro pohyb plováku - aby se nezasekával o stěny (pokud je plovák integrovaný v čerpadle, tak tato podmínka neplatí).
Nám se voda do sklepa dostávala přes prostupy v základech (hadice pro přívod pitné vody, přípojka telefonu). Proto jsem před domem vyvrtal jímky, do hloubky asi 2metry a do nich jsem vložil provrtanou plastovou troubu. Trubka brání zasypání jímky a zborcení stěn a stahuje se tam voda při silnějším dešti.
Odtud vodu musím odčerpávat, aby se mi už nedostávala do sklepa. A to se mi zatím daří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.