Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz,koupili jsme starší dům,a chtěli bychom dát plovoucí podlahu,ale:
Byla vlhká omítka asi půl metru od podlahy,na podlaze bylo dríve linoleum,omítka se otloukla,zedník řekl,že cihly jsou suché.
Dotaz:mohly by vlhké zdi (pokud by se pan zedník mýlil) poškodit laminátovou plovoucí podlahu?Nebo existuje nějaký vhodný podklad?
Děkuji
Obávám se že budete muset sanovat stavbu jako celek. Odpověď na vaši otázku je tak rozsáhlá, že by to zabralo spoustu času a stejně bychom toho moc nevyřešily. Je to specifické a bez prohlídky domku je asi tato debata zbytečná. Obraťte se na odborníka na sanace staveb a ten vám poradí. Plovoucí podlahu bych řešil až na úplný závěr.
to ten pán opravdu dělá zedníka? Když má zázračný recept na odstranění vlhkosti oklepáním omítky a nejspíš jejím následným nahozením. To musí být v balíku.
Podklad by se našel, ale já bych nejprve zjistil proč ta omítka byla tak vysoko vlhká a odstranil příčinu.
doplněno 29.04.09 22:13:škoda, že jsem ho neznal před lety, mohl jsem ušetřit majlant za nerezové plechy a izolaci
Tak ta odpověď na předešlou otázku je jasná. Starý dům, nedostatečné větrání a linoleum na podlaze.
Stejné jako u mne, prkna podlahy jsem smetal koštětem jak byla ztrouchnivělá. Pomůžou dvě věci:
Odvedení vody od domu = v první řadě rýny na střechu a odvedení dešťové vody od domu a pokud nutno odizolování zdí z venku v nejhorším položení větracích trubek ke zdi do země.
Vysušení zdí. U mne z venku i ze vnitř. Oklepání vlkých míst kvůli proschnutí a potom znovu nahození. Nevidím v tom nic divnýho.
Dělal jsem podlahu a na škváru jsem dával písek a beton. Celý dům je podsklepený a sklep je suchý. Nedával jsem ani izolaci.
Teď bych spíše řekl že trpíme moc velkým suchem. Ale záleží jak je dům postaven, z jakého materiálu, jaká je vlhkost, a zda má sklep a jestli je ten suchý.
doplněno 29.04.09 23:07:Pro vyřešení dilematu s plovoučkou by bylo nejlepší změřit vlhkost která je v podlaze.Pokud by byla větší chtělo by to nainstalovat odvětrávání podlahy, pak dát izolaci a potom teprve plovoucí podlahu.
tuším kam míříte, když beton přikrytý linem tak to táhlo do zdí, ovšem nic to nemění na tom, že i do toho betonu se nějak vlhkost dostala a když to teď přikryje folii aby nešla vlhkost do plovoučky tak jsou do půl roku tam kde byli. Pokud tam jsou prkna tak jsou nejspíš u zdi uhnilá a opět je to o hledání PROČ a odstranění toho co to způsobilo.
Prostě na vlhkost se musí důkladně. Co a jak nejspíš nikdo neporadí na dálku. Obecně lze jen poradit to, pídit se po tom proč byla omítka tak vysoko vlhká a nedat se uchlácholit poplácáním nějakého zedníka které se dobře poslouchá protože znovu nahodit půl metru zdi v něvím jaké délce přijde třeba na 1500 ale kopání, izolování, betonování, drenáž ... je třeba 30 třeba také 80 tisíc a klidně 200, nevím jak je to veké jaké jsou podmínky v místě.
u nás to bylo podoblé. vyřešili jsme to jednoduše... opravili jsme svod vody z rýny, vykopali jsme 70cm do hloubky podlahu, zasilapi šterkem, zalili betonem, na podřezané zdi napojili hydroizolaci a na ni položili termoizolaci. potom další vrstvu betonu. potom už stačí počkat 1-2měsíce až vyschne beton a omitka a můžeš pokládat plovoučku.
z meho hlediska koukam ze betonova podlaha uz tam je ted budete muset hodne vetrat aby vse poradne vyschlo a jestli cihly nebo zdivo je suche muzete zjistit kdyz vemete vrtacku a zavrtate to zdi sam uvidite jestli vam vypade sucha malta nebo mokra nebo cila to budeto same ale jak tady nekdo nenaznacil ze by to mohlo byt ze zaplav je to mozne jestli mate v okoli reku nebo rybnik ktery se mohl vylit a nevyschlo to od te doby jestli se nevetralo ale je i klidne mozny ze tam muze byt nekde spodni voda a spatna izolace a jde to zdi alejinak se podivejte okolo domu kam vam tece voda z okapu jinak to bude chtit udelat drenaz okolo domu dat nopovou folii a sterk a jeste bych vam doporucil jestli to mate i z venu okopany doporucuji sanacni maltu nebo klasickoumaltu do ktery se pridava ravenit a je to jako sanacni malta na sanacni maltu nesmite davat primalex nebo podobne barvy jen vapno a prodysne barvy ale zatim nejlepsi zkusenosti jsou z vapnem a nebo si muzete pozvat nekoho z okoli s merakem na vlhkost aby ste si by jisty s pozdravem www.zazp.wz.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.