Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smradlavá pračka

Od: anetsim* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny a prosím o radu jak na smradlavou pračku. Strašně nám začala smrdět a dokonce i vyprané prádlo. Přitom ji nechávám otevřenou. Zkoušela sem čistit pomocí octu. Poté kalgonitem, ale nic :( Už jsem zoufalá.

Mockrát děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

weka*
hodnocení

0x

vyčištěte si filtr...a pak opakovat s tím octem...nic jiného mě nenapadá...každopádně litr octu a teplotu na 95...

lmgify
hodnocení

0x

Stejna otazka tady byla zhruba minuly tyden. Zkuste ji procist.

Co si tak pamatuji, tak se jeste doporucovalo prat alespon jednou v teple vode (a ne ve studene, jak dnes vetsina lidi asi dela) a dalsi rada byla projet jeden zkraceny cyklus s Jarem na nadobi (odmasti odpadni trubky a cesty).

pobrdny*
hodnocení

0x

Taky se nám to letos stalo, prádlo po vyprání a třeba i trojnásobném vymáchání divně smrdělo, projevilo se to hlavně při nošení, když se v něm člověk zpotil. Podle mě tam někde dole ve vaně může zůstávat po vyprání zbytek vody se zbytkem prášku a ta tam zahnívá. Pomohlo Savo - pustil jsem pračku naprázdno, nalil do ní půl litru Sava a nechal projet krátký program i s mácháním, aby se Savo z pračky vypláchlo. A pak už to bylo v pohodě. Od té doby vždycky po vyprání po vyndání prádla naleju do bubnu odměrku Sava, aby tam ten zbytek vody na dně vany nezahníval, když se nepere. Pak se to při praní vodou naředí, takže to nevadí. Ale bacha, aby v bubnu nezůstal zbytek Sava,protože barevné prádlo Savo odbarvuje- takto jsem si na modrém tričku udělal nepěkné fleky, lepší opláchnout před vložením prádla trochou vody, nebo pokud chcete mít jistotu, tak před vložením prádla nechat projet 1x máchání, aby se ten buben po tom Savu vypláchnul. Ale proti tomu zápachu je to 100% účinné.

hodnocení

0x

Jar dá do pračky pouze idiot, každý viděl jak co dělá jar když na něj namíříte proud vody si možná představí co to udělá v pračce kdy je vše mnohonásobně umocněno uzavřeným prostorem...

Voda v nadrži nezůstává, maximálně ve spodní části filtru...a to že smrdí jak bolavá noha má nějaký důvod...

Pokud to savo nevyřeší na poprvé má to asi nějaký problém...necháte auto opravit anebo raději lijete co 100km litr oleje?

doplněno 02.09.14 15:40:

já snad jen v domestosu jsou větší svinstva...lépe žere, rychleji, více...vyzoušeno osobně...

pobrdny*

Savo opravdu pomohlo napoprvé, to že tam dávám malou odměrku po vyprání je spíš prevence. Zkuste to prostě tím Savem pořádně propláchnout - tj. nalít do zásobníku na prášek půl litru Sava, pustit krátký program včetně máchání a ždímání a mělo by to být O.K.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím.Na praní si kupte Savo Perex.Bude to lepší než samotné Savo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]