Nejste přihlášen/a.
Nakonec jsme se rozhodli ze si Novou kuchyn nechame udelat u Koryny. I kdyz nas tu mnoho lidi presvedcovalo ze je lepsi jit k truhlari. Jelikoz nehceme zadnou drevenou masivni kuchyn ale mirne moderni kuchynsky kout rozholdli jsme se pro Kuchynske studio. Zatim jsme si kuchyn naplanovali sami a schuzku se studiem mame za 3 tydny. Uvitala bych jakekoli pripominky ci reakce na nami navrzenou kuchyn. Je to pouze laicky navrh.
Mensi upresneni - mycka na nadobi bude take zabudovana nevim proc ji program znazornuje bile.
Predem dekuji,
Měli jsme též v domě od Koryny a byla spokojenost. Truhláři x studio je věčná debata a asi není potřeba ji tady rozjíždět. Manželka dělala pár let v Koryně (už je to ale dýl, a je jí to fakt jedno) a říká, že ne malou část klientely tvořili lidi, co přišli řešit problémy, co zůstaly po truhlářských kuchyních.
Návrh se mi dost líbí, asi nebude levný (digestoř), řadu věcí bych dělal podobně (trouba, mikrovlnka, placatá varná deska bez čudlíků, dřez ne v rohu atd.). Je to radost k něčemu takovému se vyjadřovat
Připopímky (ale opravdu to berte jen jako čistě osobní názory, co mi připadají ke zvážení):
- šuplíky pod troubou nevím jestli dát tři malé, už jdou dost nízko na ohýbání. Jestli nedat dole radši jeden veliký u země + 1 menší;.
- nevím, jak jste vysoká; manželka je vysoká, tak i udělala sporák normálně a zbytek výš, aby se nehrbila - zvlášť u dřezu to bylo praktický;,
- ohledně baterie jsme měli baterii z toho kamene, co byl dřez, ta byla velice příjemná a spolehlivá. Dneska jsme v bytě, kde je stará zoufalá linka od truhláře, všechno nejlevnější. Ale jedna věc není špatná, a sice dřezová baterie, která se vytahuje na hadici. Na první pohled to vypadá divně, ale používám to velice často;.
- asi bych nedal sporák přístupný ze tří stran. Pro dospělého komfort a frajeřina, ale jakmile se Vám doma objeví batole (i kdyby jenom na návštěvě), tak se vaření promění v noční můru. Spálení je velký riziko, kamarádovo syn na sebe ve dvou letech strhnul hrnec a opařil se strašně, nikomu bych nepřál to trápení. Když máte sporák normálně u zdi, tak aspoň vaříte na zadních plotnách a mrňous na to nedosáhne;
- určitě máte dispozici promyšlenou, ale mně se líbí pracovní deska pod oknem, že když krájim něco, tak občas vykouknu z okna. Bohužel - pokud se s tím nepočítalo při umístění okna - tak to nutí k nízké pracovní desce;
- nedával bych vestavnou myčku ani lednici, dle mého nerez volně stojící ostudu neudělá, je levnější sama o sobě, nepotřebuje dvířka navíc a u myčky nebudete pokládat a zvedat dveře s kusem těžký překližky a bát se, komu to přerazí nohu.
to Jarmik:
Dekuji za vase pripominky velice si toho vazime.
Taky bych radeji pracovni desku pod oknem (uz jenom proto ze tam bude predzahradka). Ale bohuzel po oknem je topeni (kupujeme byt v novostavbe) a stim se hybat uz neda a. Jedine ho uplne zrusit. Okno je taky docela nizko na to aby tam mohla byt pracovni deska. Jelikoz cele kkcko is obyvaci casti ma 32m2 mame strach ze by to j taky edno topeni v obyvaci casti nevytopilo.
Co se tyce supliku tak to jsme zatim jeste neresili tak podrobne (kolik a jake vysky) to vse budeme resit asi az primo v kuchynskem studiu, spolecne s dratenym programem a typem skrinek. Ja jsme docela mala 162cm.
co se tyce toho sporaku.at sme delali co jsme delali tak jsme proste nedali dohromady navrh kde by sporak mohl byt u zdi aniz bychom meli mycku ci drez na strane kde je ted sporak ( museli by vodu vest podlahou a na to nam developer nepristoupi). Tudiz hold bude muset byt asi tam kde je. Vidim v tom problem co se tyce deti, mozna by pomohlo ho mirne posunout dopredu. Nekde jsem cetla ze existuji varne desky kterou jsou behem mziku studene..
Drezova baterie s vytahujici hadici je naprosto skvela vec.osobne ji nemama ale uz jsem se sni setkala a je super nejenom na oplachovani drezu ale take na napousteni vody do vetsich nadob, ktere se nevlezou pod drezovou baterii ale i na jine veci.
jeste jedno udekukji za vase pripominky urcite je s pritelem zvazime. Jsem rada ze jste mate dobre zkusensoti s Korynou. My se pro ni rohozdli protoze nam developer poskytuje 30tis slevu a navic se na instalaci linky vstahuje panale dle nasi smlouvy. Pokud nebude KL instalovana do data uvedeneho ve smlouve tak penale cini 500kc na den coz u nas asi vyhralo pri vyberu kuchynskeho studia i kdyz si asi priplatime. Taky pet let zaruka je pro nas hodne dobry duvod vyberu tohoto studia.
navazovala jsem na tema "ktere kuchynske studio si vybrat"
jak sem jiz psala, taky by se nam libila pracovni deska pod oknem. Ale pracovni deska by musela byt nize a prisli bychom o topen i v kuchyni
Dobrý den,můžete mi napsat prosím v jakém programu jste kuchyň dělala.?Ráda bych si taky něco vyzkoušela. Dík Veronika
Delali jsme to v programu KitchenDraw.. neni dokonaly ale daji se knemu dostahovat nektere veci na netu. Na laicky navrh to staci..
Co se tyce toho rohu tak to je kamen urazu.Jsou tam stupacky takze se bude muset nejak poresit. Ale zatim nemame predstavu jak
Důležitý je, aby se kuchyň líbila vám. Já bych se zamyslel nad šuplíkama napravo od myčky. V rohu mezi šuplíkama a myčkou je volný místo. Co tam místo šuplíků dát skříňku až do rohu a do ní nějaký drátěný program, jsou různý výsuvný koše do rohu. A když jsme v tom rohu, co je ta světlá čára nad těmi šuplíky? Vzniká tam fakt takový divný kout, musí tam být ta horní vysoká skříň? Co kdyby se dala celá pryč? Vzniklo by víc pracovní plochy a zmizel ten divný kout kam se toho nedá moc dát.
Když vám developer nedovolí vést vodu k myčce podlahou (mimochodem tohle by na mě nebylo, jsem klidnej člověk, ale tady by vzniknul obrovskej problém, voda by se podlahou vedla) co ji vést pod skříňkami po podlaze? Skříňky jsou na nožičkách a do prostoru pod nimi se voda i odpad vejde. Není to úplně nejlepší řešení (to vám developer zakázal), ale funkční.
Mě by vadila ta vysoká plná skříň,působí to na mě děsivě a plně,mohutně.S tím rohem s jenxkem taky souhlasím.
Tak jelikož mám čerstvě za sebou navrhování vlastní kuchyně, mám ještě čerstvě v hlavě možnosti, jaké jsme měli. Vaši kuchyň jste vymysleli myslím pěkně a zamlouvá se mi až na pár úprav. Začnu od okna. My bohužel museli řešit linku a dřez pod oknem. Na jednu stranu jsem také byla nadšená, že bude linka pod oknem, na tu druhou už méně při zjištění, že dřez lze umístit právě jen pod okno (vadí bohužel baterie, takže jedna část okna nepůjde otevírat .. do drahé sklopné baterie ne mi nechtělo vrazit 13.000) ale jak již bylo zmíněno, limituje to i výšku linky. Náš parapet má 90cm, takže klasická výška nepřipadá v úvahu. Nevím, jak moc si budu muset zvykat na výšku 86, ale naštěstí taky nepatřím k vysokým. Takže prostě linka pod oknem má svá pro a proti. Pokud budu počítat s vymezeným místem .. na kraji je předpokládám vestavná lednice. Nevím, zda je to jen programem a nebo úmysl, ale otevírání by určitě mělo být na druhou stranu .. směrem do prostoru. Jinak vestavbu jsem také měla a už mi domů nesmí. Ledničky jsou hrozně malinké a kdykoliv je zádrhel (odešel nám kompresor), celkem složitě se to vysouvá. Taky se nedaly volně upravovat police v lednici, neboť díky vestavbě a umístění nešly dveře plně otevřít. Ale to byl asi problém naší lednice. Taky počítejte, že nelze mít lednici hned na zdi. Kuchyňské studio vás asi upozorní, že u zdi musí být nějaký výkryt .. prostor pro to otevírání .. třeba alespoň 5cm, tak abyste s tím počítala rozměrově. Toliko lednice. Následující trouba - souhlasím s názorem, že spodní šuplíky určitě ne jednotlivé malé ale spíš dva hlubší. Beztak tam umístíte spíš věci související s troubou typu plechy apod. Jinak osobně bych i možná prohodila troubu s vyjížděcí špajzkou, abych měla pracovní pult o kousek blíže troubě, ale to už je na každém a je to detail. Do rohu se mi už u mé kuchyně hrozně líbila taková ta plná roleta v nerezovém - stříbrném provedení. Je to super například na různé spotřebiče typu varná konvice, toustovač, topinkovač a také případné zásuvky na mixér a další. Může to být všechno pěkně uklizené a schované a zároveň hned při ruce. Má to takto kamarádka a já z toho byla unešená. U nás to bohužel nešlo uskutečnit. Dole určitě rohovku .. takovou tu dlouhou tuším 120cm s dvířky tak těch 50cm. Ty menší dvířka už nejsou úplně praktická. Do této skříňky lze z drátěného programu dát takovou tu vyjížděcí fazoli (viz obrázek). Moc prima věc, ovšem pozor, finančně to dost skáče. Mě při plánování skříňka vyšla skoro o 10.000 dráž než bez fazole. Tu rohovku myslím směrem od špajzky do rohu .. a myčku zachovat kde je. Vykryje se hluché místo v rohu. Obrázek rolety ale zatím marně hledám. Jinak je taky zajímavý nápad s rohem přímo na stránkách Koryny ..kuchyň IDA obr. č.7, čímž by se daly právě slušně zamaskovat zatrápené stoupačky. Co se týče horních skříněk, doporučuji takové ty dvojité s jedním otevíráním a ne dvě nad sebou. Vzhledem k Vaší výšce to bude praktičtější, uvidíte sama, že do horní skříňky je to pak náročnější a vůbec. Testovala jsem to a i paní ve studiu mi s ohledem na mou výšku doporučila dvojitou skříňku a ne dvě madla. Nevím, zda se vyjadřuji jasně Ještě radím, zeptejte se, co nabízí Koryna přesně co se osvětlení týče. Já mám Nobilii a tam je možné u horních skříněk zvolit rovnou typ s takovým skleněným dnem ve kterém je rovnou i světlo. Luxusní záležitost. Asi dražší než nějaké světlo z marketu, ale efektní a v konečném součtu mi cena linky o moc nevyskočila. Obrázek se pokusím opět připojit. Je to takový milý detail. Jinak mi zde tedy chybí nějaké velké kontejnery třeba právě na hrnce a tak. Na ty já jsem trochu vytížená, líbí se mi. Ale ty patrně budou někdo pod tou varnou deskou, jejíž strana není na fotkách vidět. Původně jsem se taky chtěla ptát na ty šuplíky z druhé strany .. že aby tam mohly být, musela by být skříňka jednou taková. Ovšem vysvětlení o hluchých šuplatech vše vyjasnilo. Nevím jak to ale bude s možnostmi studia a s cenou. Cokoliv nestandartního se tvrdě platí. A to samé se týká drátěného programu. Asi s tím počítáte, ale jsou to teda mega pecky v porovnání se vším ostatním. Ještě krátce k desce a digestoři .. zde taky počítejte s vyšší cenou u závěsné digestoře kor při vaší ploše místnosti. Bude nutné zvolit větší odtah a to jsou pak taky není nic levného. Ovšem neznám váš rozpočet. Já byla limitovaná. Také jsem zvažovala vaření do prostoru. Nakonec jsem od toho ustoupila a vymyslela to trochu jinak. Nějak jsem s tím pořád nebyla úplně spřízněná. Představila jsem si tu zadní stěnu za varnou plochou jak vždy vypadá .. prskání z pávne se člověk nevyhne. Tak jsem si tak jako říkala, kam to bude prskat .. na zem? Možná mě někdo z praxe vyvede z omylu. Každopádně osobně bych se přeci jen ještě pokusila umístit varnou desku ke zdi. I s ohledem na děti. Mám téměř dvouletá dvojčátka a upřímně .. je to mazec. Jsou všude a člověk se ani neotočí a je problém na světě. A takto je sporák opravdu velmi přístupný hned ze tří stran. Nebo jej alespoň posunout více směrem ke zdi. I za cenu že rozbije ten pracovní prostor. Poslední vychytávkou, která mě také nadchla je taková úzká výjezdová skříňka (15-20cm). Je šikovná vedle myčky či dřezu na saponáty, houbičky, tablety do myčky apod. a taky pokud se přesně člověk nevejde do šíře typových skříněk, je to super východisko. Opět se pokusím přidat obrázek. Koukám, že jsem se slušně rozepsala i přesto, že se mi váš návrh velmi líbí. Jsou to spíš takové prkotiny, které záleží hodně na uživateli kuchyně. Každý jsme na něco zvyklí. Věřím, že i v mém návrhu je plno věcí, které by se daly upravovat. Tak hodně štěstí a ať kuchyňka dobře slouží.
A já dodám, že ten roh u sporáku bych klidně řešil šuplíky z druhé strany, ať se vymyslí cokoliv, stejně jsou rohové skříňky takové slepé střevo kuchyně.
Ono ta celá část u sporáku, kdyby se udělala široká tak 80 - 90 cm, tak by se mohly dát šuplíky z obou stran. To by mohla bejt taky dost dobrá záležitost.
My jsme to také původně měli takto vymyšlené .. z jedná strany klasické regálové šuplíky (h60cm) a k tomu z druhé strany skříňka otevírací s dvířky a mléčným sklem a kovem (h30cm) ovšem tato část byla i vyšší, takže by mohla eventuelně i sloužit jako bar a tím by se i ta varná deska trochu izolovala. Ale hodně záleží na tom prostoru co následuje .. zda je tam vůbec toto prostorově možné. Hanka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.