Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Poraďte jak zabránit vlaštovkám stavět si hnízda na nově zateplené fasádě.Má to smysl řešit?Někde jsem viděl nalepenej šár obkladů ale nevypadá to moc dobře.
My jsme měli pár let jiřičky na okně, dokud byli kluci malí, nechala jsem je. Ale pak nám udělali plasťáky a novou fasádu. Jiřičky se přihasily jako každý rok a mně připadalo strašné bourat jim to, co si tam denně v potu tváře postavila. Vycpala jsem barevný mikrotenový pytlík jinými pytlíky a přivřela do horního rohu okna tak, že v místě, kde si jiřičky chtěly stavět, dlela koule zvíci fotbalového míče. Chvilku beznadějně lepily ty svoje hliněné kuličky na mikroten a pak odletěly k někomu vlídnějšímu. Totéž jsem zopakovala příští rok a loni se už k nám nenamáhaly ani nahlídnout.
nezlobte se ale jak to čtu tak nejradši já a zase já a přitom ani nevíte ,že už staří říkali kde jsou vlaštovky ap. se drží štěstí-tak hurá bourat hnízda hnidopyši
My jsme docela rádi,že si k nám najdou každý rok cestu.Proti nepořádku se dá pod hnízdo deska a sem tam je potřeba uklidit.Hádejte čímpak se asi živí?
Mám k vlaštovkám a ost.. kladnější vztah než si myslíte.V životě jsem hnízdo neshodil ba naopak vyráběl s kladným výsledkem.U stavení na dvoře jim umožnuji hnízdit kde se dá.Viz obr. a jeden z mnoha dnešních záběrů.
Představte si ale novou fasádu, a nejen u hnízda pod římsou v 8 metrech zacákanou trusem.Něco jiného je stavení kde se dostanete ze štaflí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.