Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření kyselosti, PH

Od: petramannova odpovědí: 5 změna:

Hledám spolehlivý způsob určení PH, kyselosti tekutin, případně pokud to bude možné také krémovité konzistence typu majonéza. Slyšela jsem o nějakých papírcích, nicméně já bych potřebovala měřit na desetiny, případně setiny ph. Existuje nějaký cenově dostupný způsob spolehlivého měření?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x
V takovém případě jedině pH metr.

hodnocení

1x

Setiny pH v krému? Víte jistě, že právě tohle potřebujete?

petramannova
hodnocení

ano, jsem si tím jistá. Myslela jsem si, že bude třeba PH metru. Díky za reakce.

hodnocení

0x
Pro mereni Ph se pouzivaji lakmusove papirky - sezenete v lekarne (cena do 100 Kc), ale pouzivaji se spise pro hruby odhad v rozmezi cca 5 - 8. Jinak se daji sehnat i univerzalni indikatorove papirky se stupnici 0 - 12, ale to uz spise v laboratornich potrebach.
doplněno 30.08.14 20:30: @pb *palec* Ph metr je urcite nejpresnejsi a nejlepsi, kazdopadne uz to neni zalezitost par korun, ale tak 2.000,- a vys. Ale pokud potrebujete merit tyhle hodnoty casto, tak se urcite vyplati

ecving
hodnocení

0x

Papírky se dají sehnat i s ctlivostí na desetiny.

Kromě lékárny se zkuste poptat v akvaristických potřebách. Akvaristi jsou poloviční chemici :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]