Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý tlak teplé vody

Od: jantara odpovědí: 7 změna:

Zaznamelala jsem zmenšení tlaku jen teplé vody.V domě 6 nájemníků máme každý svůj el.bojler na teplou vodu.

Bojler vyměnoval majitel cca 10 lety,čím to asi bude ...?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

Možná máte přiškrcený uzavírací ventil, možná máte zanesené sítko filtru, možná máte špatně průchodnou trubku, možná poklesl i tlak v přívodní trubce k bojleru a možná že máte nějaký další defekt.

Nejlepší by bylo zavolat instalatéra, protože takto na dálku vám asi nikdo nic pořádného neporadí.

jantara
hodnocení

rok a půl vyměněné baterie v kuchyni nový filtr a majitel mi nezaplatí instelatéra ... děkuji

hodnocení

2x
Za 10 let fungování bojleru bude trubka teplé vody pod bojlerem pořádně zanešena a zarostlá.
Já bych odstavil přívod vody, odpojil bojler a trubku a případná kolena kusem drátu prošťouchl a vyškrabal.
doplněno 31.08.14 21:34: Příště napíši:může být zanešená...
A na ten výškrab může použít co chce.
Napsal jsem: já bych odstavil, odpojil, prošťouchl, vyškrabal...
Je to jedna z možných příčin. Ono dalších možnostech psali druzí.
Skutečnost se dozvíme, pokud tazatel dá vědět, kde byla chyba.
instalater*

pro hejkal - to se nedá takto tvrdit , že za 10 let budou trubky pořádně zarostlý. V oblasti jeseníku budou třeba jako nový a v Karlových varech - hodně minerálů budou zarostlý. Je to velice individuální a záleží na tvrdosti vody. A vyškrabávat kusem drátu trubky nevidím jako dobré řešení. Aby jste se dostal za kolínko musíte ho odmontovat a pokud ho už dáte dolů , tak ten kus nahradíte PPR . A teď mne napadlo , že ani nevíme z čeho má paní udělané rozvody . jestli pozink a nebo PPR . :)

jantara
hodnocení

Děkuji,budu si muset někoho na to zavolat...a předám mu vaše rady...

instalater*
hodnocení

0x

Začal bych u toho nejjednoduššího a to filtrama ( sítkama ) za baterkama a postupoval směrem k bojleru. Pokud máte někde stojánkovou baterii a tu napojenou na rohový ventil s filtrem tak začněte tím. Tam vám ve většině případů stačí šroubovák a 5 minut práce.

Pokud se někdy stane , že klesne tlak u baterky na teplé i studené stejně , tak to bývá bordel v perlátoru.

Já osobně nějaké byty pronajímám a nájemníci mají toto u mne zajištěné. Spíš jsem nerad , když mi do toho sami lezou.

zwiki*
hodnocení

0x

U nás také jsem zaznamenal menší tlak TV.Od té doby co měla teplárna odstávku.Brzo ji skončí tak uvidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]