Nejste přihlášen/a.
Zdravím, Hodláme si pořídit kvalitní čističku vzduchu, ale tápu v tom trochu. Máte někdo nějaké zkušenosti s čističkou vzduchu ionic-CARE Triton X6 - ionizátor a čistička v jednom, hodně se nyní její nabídka objevuje v časopisecha byla nabízena i i v ppořadu pták Loskuták. nechci nějako příliš drahou ale spolehlivou do 4.000.- Kč. tato mě zajímá, ale nevím jestli její recenze na internetu odpovídají pravdě? Poraďte mi prosím, abych nevyhodila zbytečně bankovky... Díky vážím si Vašich rad..
Rozhodně nedoporučuji čističku s ionizátorem. Pokud chcete čističku, vezměte klasickou, bez ionizátoru. Tyto čističky jsou sice prezentovány výrobci jako super zdravá věc, ale díky ionizaci vzduchu produkují prudce jedovatý přízemní ozon. Ten je silným oxidačním činidlem (opak prospěšných antioxidantů) a má velmi negativní vliv na vše živé i neživé. Při dlouhodobé expozici způsobuje nevratné poškození plic, očí, defakto všech tkání. Proto se taky ve městech sleduje hodnota přízemního ozonu v ovzduší.
Doporučuji wikipedii - hlavně kapitolu Vliv ozonu na lidské zdraví.
Přímo mašinu doma nemám ale v nějakém pořadu snad študáci z čvut či jiné školy toto studovali a zjistili že k odstranění toho ozonu stačí mírný větraný vzduch a ozon byl fuč, ale shodli že mít to zařízení v místnosti 10x5 m bez oken či se zavřenými není dobré...
A i já osobně jsem hlavně u kuřáká žasnul co to stihlo na sebe nabalit..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.