Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pověšení nábytku na zeď

Od: lednak odpovědí: 6 změna:

Ahoj ahoj ahoj:D..pro velký ohlas mých otázek jsem se rozhodla vrátit..a mám dotaz...Když na zeď v obýváku chci nechat pověsit závěsnou skřínku..ale ještě nejsou udělány štuky...je lépe nechat vyvtrtat hmoždnky na nábytek a až potom zed vyštukovat..nebo napřed vyštukovat a pak vyvrtávat a věšet nábytek?.D..fakt nevím) to samé pokud chci ozdobné krápníčky na zdi a pak chci na tuto zed věšet nábytek..:D..děkuji)..krápníčky viz foto

Pověšení nábytku na zeď
Pověšení nábytku na zeď #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Já bych napřed vyštukoval. Poprvé zedník tu hmoždinku většinou "zapucuje", když je pod úrovní zdi, nebo nadává, když vyčnívá.
Podruhé zákon schválnosti říká, že po rozmístění nábytku ta dopředu vložená hmoždinka stejně nebude na správném místě.
Díra na hmoždinku se dá vyvrtat přesně a bez poškození omítky.

tomibender*
hodnocení

2x

Ahoj, no napřed štuk a pak hmoždinky, když budete vrtat přes izolepu, tak se poničení omítky omezí na minimum. Jinak doporučuji zasekat tunel na kabely k tv, než nahodíte štuk, kdyby jste jí chtěla někdy v budoucnu pověsit na stěnu. My se na to vykašlali před dvěmi lety a teď nám od televize visí kabely.

lendak*

dobře nechám napřed vyštukovat ..pak až věšet nábytek a garnýže...děkuji všem za odpovědi!...ps:ten tunel na káble k televizi už máme juju))...ale díky moc za upozornění...ten pavouček je tam náhodou,foto je od kamarádky která fotila pavouka a mě se zas zalíbily krápníčky:D

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je určitý předpoklad, že se při vrtání do zdi poškodí omítka (okraj), bude se snad i sádrovat a opravovat. Pokud víte, jaké bude rozložení a umístění nábytku, tak to udělejte před finální úpravou zdi - a po tom štukování ještě za čerstva tu hmoždinku najděte a vyčistěte tak, aby nebyl okraj poškozený a otvor čistý. Při tapetování jsem si hmoždinku našel prstem a hned tapetu prorazil a zamáčkl do otvoru. Ovšem, jestli bude hmoždinka zakrytá skříňkou, tak je to vcelku jedno, kdy se bude vrtat. Zdravím!

2kedar*
hodnocení

0x

Nejdříve natáhnout štuk a pak něco vrtat.! Apropo.. na věšení těžších skříněk existují takové "kolejničky",

na které se věší prvky kuchyňských linek. Montáž je jednoduchá a udrží to slona.! *palec*

jantara
hodnocení

0x

a co ten pavouk s tím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]