Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení hadice na závlahu zahrady

Od: rad* odpovědí: 3 změna:

Chci napojit trubku PE (určenou na zavlažování zahrady),ke stávajícímu rozvodu v domě.Ten je v rozměru 3/4.Má smysl kupovat na tu závlahu 5/4 trubku ,jak mi radí prodejce?Mě to přijde jako nesmysl,když by šla voda z vodárny nejprve do 3/4 a pak redukce na 5/4 .Radek

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

2x
Osobně bych pokračoval v 3/4 pokud budete mít vyc odbernych míst a k poslednímu ventilu pak 1/2. Pokud tedy na zahradě nehodlate napoustet 1000 litrove nadoby tak i rozvod v 1/2 bude bohate stacit . Dle me je lepší zalévat déle menším množstvím vody než rychle velkým množstvím
rad*
hodnocení

Podle mě je taky nelogicky dát za 3/4 5/4.Když to takhle udělám,tak mi přece v 5/4 poklesne tlak.Víc vody než co proteče 3/4 stejně v 5/4 nebude.

pfpetr*
Presne tak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]