Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí být nulový můstek,

Od: vrbodol* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Dnes mě navštívila firma co kontroluje odběrná místa pro ČEZ. Napsala si 2 závady a mě by zajímalo zda oprávněně.Hlavní pojistky mám před barákem a rozvaděč s elektroměrem a jističema na baráku po staru.Rozvaděčový desky jsou stará bakelitová deska rozpůlená klasika vlevo elektroměr,hl.jistič a spínací hodinky a vpravo vše ostatní.Podotýkam v baráku jsem 9 let za tu dobu mi měnili elektroměr i hodinky a technikovi nic nevadilo.Prej tam na tý měřící desce musim mít nulovej můstek a musí bejt zaplombovatelná ve 2 protilehlejch rozích.Na to zaplombování prej stačí když provrtám ty 2 protilehlý šrouby a dírku na protažení drátku do konstrukce.Ok práce na pár minut,ale nechce se mi předělávat ten můstek protože si myslim že zařízení je sice podle starý normy,ale žádná rekonstrukce na něm nebyla a tak muže normálně fungovat. Nula je normálně vedená přes elektroměr a hodinky tak se s ní stejně nedá manipulovat.Přirovnal bych to k tomu jako když bych šel na technickou s Trabantem a nemám tam pásy ,tak je tam taky nemusim dodávat,když je to dělaný po staru a dřív to odpovídalo.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

tady: cezdistribuce.cz/...

jsou připojovací podmínka pro ČEZ i s obrázkama

majsterjoe*

Tyto připojovací podmínky jsou určeny pro odběrná místa nově uvedená do provozu, rekonstruovaná a bez platné

rezervace příkonu.

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Já ten požadavek na Zemnící můstek, registruji už od r. 1983, co jsem si dělal přípojku na zahradu, z betonového sloupu. Ve skříni, jsem měl tehdy běžnou, dvoj křížovou šedivou plastovou desku pro elměr, spínací hodiny a zemnící můstek. Ještě jistič 25A a jeden jednofázový, pro jištění těch spínaček. Tak to tenkrát chtěl montér Rozvodných závodů z Jablonce nad Nisou. A plechový pilířek, jsem si předělal z nějakého strojního rozvaděče. A s falešnou zadní stěnou. Pro přívod kabelu pod hodiny. Možná, tam stojí dodnes.

doplněno 29.08.14 20:32:

A taky je možné, že když ta zahrada připadla bejvalce a ona si ten odběr nechtěla nechat přepsat na sebe (protože, logicky byl na mě a nějak se mi nechtělo cokoliv z toho dále platit), tak z té skříňky sundali montéři od ČEZu elměr. Pro možnost nového odběru, si bude muset nový žadatel, už vyzdít domeček s rozváděčem, odpovídající normám. Pokud je to tvé měření aspoň vně domu, nemuselo by ti hrozit, jeho zřízení někde v plotě. Samozřejmě, záleží na podmínkách místní rozvodné firmy. ČEZ, EON, Pražská en. a pod. . Už při nějaké změně v odběrných hodnotách, můžou požadovat zazdění nového ER a možná i rozvaděče s jištěním, pokud byl doteď součástí toho elměrového. Můžeš nám tu napsat, jak ti to nakonec dopadlo. Co si na tebe vymysleli. Ahoj.

hodnocení

0x

Budete muset poslechnout. Je rozdíl mezi výchozí revizí pro barák a připojovacími podménkami. Pokud elektroinstalace je v pořádku, tak se řídí výchozí revizí, ale připojovací podmínky ČEZ stanoví za jakých podmínek se objekt připojí k distribuční síti. Prostě elktroměrná skříň neodpovídá jejich podmínkám a tak nejsou povinni vás připojit i když budete mít novou revizi na barák. Tu úoravu budete muset udělat, jinak vás mohou odpojit.

vrbodol*

No jo ,ale to by si třeba taky mohli vzpomenout že musim zrušit celej rozvaděč a postavit si budku před barákem.Jinak všem děkuji za rady.

vrbodol*

No uvidim co mi napíšou z Čezu.Hodiny mám zvenku na baráku,ale jak řikám žádná změna nebyla.prostě jenom přijeli na kontrolu jestli nekradu elektriku.Pak dám vědět.

vrbodol*

Tak mi poslali ofiko dopis a musel jsem si tam dát ten můstek a ještě i nový dráty i když tam byla měď,akorát že ještě ta opletená guma no a pak to plombování.Známej mi dal takový čepičky co se provlíknou šroubem a pak přes něj překlopěj.Starý plomby chtěj vrátit a před odplombovánim jsem jim to zavolal že tam polezu ad mi tam pak někoho pošlou.Takže ted by mělo být vše OK:

Po odplombování se staré plomby nechávají viditelně v rozváděči. Ten kdo přijede zaplombovat, tak si je vezme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]