Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej do převodovky míchačky

Od: honza333® odpovědí: 9 změna:

Potřebuju vyměnit olej v převodovce stavební míchačky staršího typu. Jaký olej by tam měl přijít?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Téměř jakýkoli, nejlépe převodový. Při otáčkách, které má míchačka bych to opravdu nějak moc neřešil...

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, chtěšlo by to nějaké údaje o převodovce, ideálně šítek či alespoň typ soukolí ( v případě kuželového soukolí i případný hypoidní převod-ten se pozná dle toho, že osa pastorku a zapadajícího kola není v jedné přímce).

hujer123*

v míchačkách bývá šnekové soukolí a převodovce je předřazen převod klínovým řemenem. Jak už bylo řečeno, jakýkoli převodový olej to zvládne.

tesyk*
hodnocení

0x

Klidně ten nejlevnější olej do převodovek v autě, nedělal bych z toho vědu. Po třiceti letech to vyměníte a jedete dál.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak nevím, jestli jsem něco nezanedbal? Mám míchačku, která namíchala matroš na dva baráky a na hodně drobností, a za 30 let se žádný olej neměnil. Jednou jsem ho kontroloval. A ani nedoplňoval. Tak nevím? Ahoj.

hodnocení

Vyklepal se šroub plnicího otvoru a natekla tam voda, proto ta výměna.

machr*
28.08.14 17:05
hodnocení

0x

Pp80

kjanik112*
hodnocení

0x

Před mnoha lety se dával co nejhustší převodový olej, kdo z pamětníků vzpomene na C-olej, hustý, že tekl jako med. Bylo to proto, že vyběhaná převodovka začala hlučet a hustý olej vůle zatěsnil. Pokud se mechanikům nechtělo do opravy hlučné převodovky, dali do ní trošku oleje, vazelinu a práškový grafit. Pokud bylo na dílně hodně uzávěrů od piva, vyloupal se korek a přidal se k náplni. Převodovka opravdu přestala hlučet a byla převzata. Opravena, ale na jak dlouho...

x®
hodnocení

0x

Převodový olej PARAMO PP 7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]