Nejste přihlášen/a.
Teflon je klasika, nic s ním nezkazíte. Keramika je výstřelek posledních let. Na mě udělala keramika celkem dojem, povrch je znatelně kluznější a nepřilnavější, než u teflonu, ale tento povrch je zárověň hodně choulostivý. Téměř okamžitě jsem si na dně pánve udělal škrábanec (podle mě vznikl od kamínku, který vypadl z nedobře opraného pórku) a cca po roce užívání je dno pánve už celkem matné, na dotek hrubší a je to znát i při vaření. A to podotýkám, že to je značková a celkem drahá pánev. Celkově bych řekl, že na povrchu pánve asi tolik nezáleží, po zkušenostech a vzhledem k financím už bych si příště kouoil zase jen teflonovou. Podle mě záleží hlavně na celkové konstrukci pánve, hlavně by to měl být pořádný kus železa, který drží teplo a nevychladne, když se na ní dá kus flákoty.
Používám poměrně levné pánve. A jsem netrpělivý, takže většinou plný plyn. Naposledy jsem koupil i keramickou. Nebrat. Po krátké době vypadá hůř než teflonové po řadě let a připaluje se na ní to, co opadá ze smaženého materiálu. To se mi na teflonové nestane. Mám tu jednu pánev z Mechaniky Praha, kterou používáme už asi 30 let. Její asi silikonový povlak je netknutý. A to byla tenkrát kupovaná jako kazová.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.