Nejste přihlášen/a.
Nechal jsem si na stavbu dodat komín včetně jeho stavby. Nicméně jsem poněkud zmaten.
Zůstaly mi dvě cca půlmetrákové betonové desky cca 50x50 s ďourou uprostřed a jeden plech o velikosti jedné z těchto desek.
Předpokládám, že to souvisí s dotazem stavaře, když se mě ptal, jestli budu komín obezdívat plnohodnotně nebo jenom cihlovejma páskama nebo nečím podobným. Odpověděl jsem, že to druhý. Zřejmě ty dvě betonový desky slouží jako základ a krytí právě toho cihlového obezdění. Jenže v tuhle chvílí mám komín zakončený prostě poslední tvárnicí a hotovo. Neměl tam dát alespoň tu horní betonovou desku a ten plech?
Bohužel stavař je naprosto k nesehnání:/
Nebo stačí tam jen ten krycí plech? Nemám moc představu jak dostat po střeše se sklonem 40° nahoru tu půlmetrákovou desku.
Předem děkuju za rady!
Nemáte tam někde návod? Já když jsem stavěl komín BLK , tak tam byl pěkně nákres jak se má stavebnice skládat . Nahoře komín jsem skládal z pudy . I tak to byla fuška vytáhnout to betonové zakončení nahoru . Ale já mám komín s vnějším obvodem 30*30cm , takže deska je jenom 40*40 a tlouštky cca 5 až 7cm. I tak to odhadem je cca 20kg . Jinak nerezový plech byl myslím dole u vybíracích dvířek jako dno. Tam bya ta trubička na vypouštění kondenzátu(dešt)
Nedaly vám třeba něco navíc?
Pro schiedel jsou dvě betonové desky, krakorcová a krycí. Poslední dobou se používá jen krakorcová. Ta se umístí na komín pod střechou, na ní se staví cihly na obezdění tvárnice. Na konci komínu je ukončení různé, ale vždy nerezovým kloboukem a krycí deskou opět z nerezu.
Domnívám se, že máte betonovou desku zbytečně, ale kdo to zavinil, netuším.
Můžeme se spojit on line?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.