Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebuji někam umístit elektroměr a nechce se mi stavět nový sloupek.
Je možné zrušit přípravu na připojení plynu a udělat místo toho elektroměrový rozvaděč? Nebude ta stávající trubka vadit například při revizi?
Napadlo mě vyměnit dvířka, trubku schovat konstrukcí třeba z cetrisu a vedle umístit elektorměr a hlavní jistič.
Plyn tady nebude nikdy využíván.
Ahoj. Tak, řezat tu trubku je pěkná trubkovina. Vždyť je v ní středotlak. Pokud ta přípojka není zakončená železnou fajfkou, tak by se třeba daly rozebrat ty bílé cihly v tý zadní stěně, a tu plynovou hadici vyhnout dozadu ven, mimo prostor tý niky. A pak samostatně zazdít zezadu. Nebo, to celé dno té niky zvednout nad to žroubové zakončení a zároveň tu niku zvýšit, pro upevnění elměrového rozvaděče. Stejně je to taková partyzánština. Nejlepší by bylo zřídit ten pilířek na druhé straně, na pravo od toho kabelového rozvaděče. Stejně ten přívod půjde nejspíše asi z něho.
doplněno 03.09.14 16:08:Ahoj. Nezdá se mi, že by vyšla výroba atypického tvaru, typu rozvaděče, než drobná stavební úprava niky, nebo sloupku.
Rozebrat tu zadní stěnu a schovat trubku do ní je asi zatím nejlepší řešení.
Přední dveře asi tedy vyndám, trubku uhnu do zadní stěny, osadím rozvaděčem podobných rozměrů a k trubce pak případně zdruhé strany udělám servisní dvířka.
Nicméně stejně tam ta trubka pořád bude a tak by si někdo mohl vymyslet že to tak blízko elektroměru být nesmí...
jo jo připoj se na ten plyn a sviť taky plynem. Pokud tam být nesmí tak laická reakce na to je tedy tu trubku uříznout a přikrýt to
Asi tak pořídím si domy plynový agregát a budu si el. vyrábět z plynu...
Právěže se chci vyhnout "řezání" té trubky a rád bych to pouze schoval za cetris desky.
Ahoj. Tak jsem ráno natrapíroval na montéra od ČEZů a vznesl jsem mu konkrétní dotaz na ty niky. Jim (ČEZu) stačí, když budou s plynem sousedit vedle sebe se zídkou, stěnou širokou 7cm. Ty tam máš cihlu 15cm. Takže, by stačilo tu niku nějak přifařit z levé strany a ten plyn si tam zachovat na věky příští. To je celé. Ahoj. Oh, jak jsem vzorný. Ahoj všichni.
Děkuji za dotaz na ČEZ.
Shodou okolností jsem jim tento dotaz (v pátek) položil také a čekám na oficiální vyjádření.
Jinak do strany rozšiřovat nemůžu, protože tam budou vjezdové vrata a jakékoli rozšíření bude překážet.
Takže nejlepší varianta zatím je přistavět sloupek do výšky. Mělo by se to celé vejít do 180cm a ČEZ chce maximální výšku elektroměru 180cm.
Takže pokud ČEZ nenabídne nějaké super lepší řešení, tak to dopadne takto.
Ahoj. Tak, něčeho jsme se nakonec přece jen dobrali. Já bych tu niku dostavěl nad tu pravou stranu, nad ten elektro rozvaděč. Aby ten plyn v budoucnu, do něj na té levé straně neodfukoval z toho plynového reduktoru. Na středotlaku to bývá jako běžná výbava ventilu a hodin.
doplněno 04.09.14 20:46:Ještě jsem si z brejlema i bez nich prohlížel tu elektro skříň na pravo a řekl bych, že je to spíš nějaká uzlová skříň. Napojují se v ní dva kabely. Případné místo napojení pro tvůj odběr, si budeš asi muset ještě ujasnit z Rozvodnejma závodama. S ČEZem, nejspíš. Na napojení z tohodle spoje to moc nevidím. Oni to upřesní. Ahoj.
jojo určitě to bude nad těma pojistkama... už jen kvůli jednodušší kabeláži
doplněno 04.09.14 22:18:Sice se v té skříni spojují 2 kabely, ale zároveň je tam osazená patice na nožové pojistky.
Navíc čez po mě chce jen vybudovat elektroměrový rozvaděč a zaplatit 12500,-Kč, odkud si to už pak připojí je mi celkem jedno
Ahoj. Já tam stále vidím prd. Ale asi to své zařízení znáš. Mohl by jsi po tom dokončení, tohoto připojení, sem dát info-foto, jak to na konec dopadlo? Jak se to povedlo provést. Ahoj a držím ti palce.
doplněno 05.09.14 19:04:Ahoj. Requide, při výběru rozvaděče se asi neuplatňuje poměr cena - výkon. Spíš cena pro tebe a přijatelný stav, který jsou ČEZi schopni přijmout jako přijatelný pro ně. Asi by měli ty rozvaděče určené k osazení odpovídat nějaké normě. V pondělí se ti zeptám toho kluka od nich. Ahoj.
doplněno 05.09.14 19:06:Peoč to tam píšu, když to takhle nechci. : Měly ty ...
Ahoj. I tak, mě ti rošťáci dokázali předběhnout. Já jsem dnes objednal k sousedovi havarijní servis na nefunkční HDO spínač. Přestal zapínat na levný tarif. Volalo se na: 840 850 860 a mechána přijel do dvou hodin. Tak jsem se ho, ze známosti zeptal, na ten elměrový rozvaděč. Jestli oni, ČEZ, nějak trvají na nějakém speciálním, normovaným rozvaděči. Říkal, že jim je to jedno. Může to být i to samodělo. Když na to dá revizák štempla, oni to ani nezkoumají a je to svatý. Limitovaný je to jen tou výbavou. Aby se tam vešlo vše, co má. Ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.