Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik unese sadrokartonova konstruce?

Od: orph odpovědí: 13 změna:

dobry den, cetl jsem clanek o zavesovani lustru do sadrokartonu, resim podobny problem, jen ten lustr je urcite o dost tezsi, tak se chci zeptat, kolik kg asi obycejna hlinikova sadrokartonova konstrukce unese?

dekuji moc za odpovedi

orph

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Unese tolik, na kolik bude hustotou a použitými profily a jejich ukotveními vybavena. Nechte si udělat návrh nosného rastru u odborníka na konstrukce podhledů... Bude to asi nejbezpečnější. Jinak bych viděl řešení i jiné (podstatně jednodušší) v montáži nosného prvku (pro lustr) přímo do konstrukce původního stropu... je-li to, smozřejmě, možné...

doplněno 28.04.09 11:16:

Obávám se, že vám zde asi fundovanou odpověď nedá nikdo. Vždyť víme jen to co jste nám naznačil. Neznáme vlastně nic. Nosnou konstrukci, její ukotvení, sílu SDK, váhu lustru... *nevi*

orph
hodnocení

to je prave problem, sadrokartonovy podhled je uz hotovy a myslim, ze nic specialniho nedelali, dum se stary [z r. 1885], pocitam, ze nad tim jsou tedy drevene preklady, ale pres silnou vrstu izolace jsem na ne nenarazil, proto me zajima, kolik bych mohl na tu sadrokartonovou kontrukci jeste zavesit, abych se pak nemusel bat, ze to spadne .(

strejc to napsal opravdu přesně, nedostanete odpověď, to udrží. Vždyť nepíšete jakou konstrukci máte. Přesněji píšete hliníkovou, ale to je nesmysl. Ale jde o to, jak daleko jsou profily a zdali sjou křížově. Taky ba jste modl sdělit, jak je těžký lustr. Jak solnou desku máte 12,5, nebo 15 mm, nebo můžete zavěsit do konstrukce? SDK Vám na kvalitní hmoždince řádně připevněné udrží 25 kg!

orph
hodnocení

uz jsem to zjistoval, lustr ma 9.8 kg, konstrukce je tedy z nejakeho kovu, ja myslel, ze hlinik, ale neni hlinikova, asi nejaka normalni, zakladni, SKD je 15mm silna, vesit to ale budu na kontrukci, sirka pokoje je neco kolem 2,5 metru, profily jsou krizove, podle pana v obchode s lustry by to melo byt vsehcno uplne v pohode a celkem me uklidnil... ptal jsem se uz na zacatku na tu konstruknci a ne na desku... kazdopadne diky moc za odpovedi!

Nebojte se a klidně to pověste. To bude držet. nic se nestane!

"kazdopadne diky moc za odpovedi!" OK, od toho tu jsme.

alf*
hodnocení

0x

ceskykutil.cz/...

doplněno 28.04.09 11:37:

strej co napsal dobře, já byl líný. Udrží to tolik co nejslabší místo. Pokud je samotná konstrukce připevněná tak, že drží sotva sama sebe ...

Fakt je, že já si přišrouboval dráty pro lustry do původního stropu, ten by spadnout neměl. Z vide je ale jasné, že dokáže udržet hodně.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud ještě nemáš ten sádroš hotový,máš možnost v místě zavěšení profily zesílit,nebo zašroubovat na více místech.Nosnost tedy ocelového pozinkovaného profilu je dostatečná.Ale pokud bys měl ten profil připevněn daleko od sebe,prostředek by se mohl pronést a prohnout ten sádrokarton.

JABRAKA

cituji tazatele:
"...to je prave problem, sadrokartonovy podhled je uz hotovy a myslim..."
orph
hodnocení

ano, uz je hotovy a uz jsem dostal tady dostal velmi uspokojivou odpoved, za kterou jeste jednou dekuji! rozvadet to dal uz nema smysl, ale mel bych jeste jeden dotaz:

lze nejak jednoduse poznat, kde je pod sadrokartonem ta nosna konstrukce?

v jedne mistnosti je treba lustr zavesit dal od stredu, na miste soucasneho vyvodu elektriny zadny nosnik neprochazi... uz me napadlo vyriznout podlouhly obdelnik a pak jej otocil, ale treba existuje zpusob, kdy se da alespon odhadnout, kde vyvrtat diru, v jejimz okoli by pravdepodobne byla kontrukce, na kterou bych lustr zavesil a nasledne maskovani stop po zasahu by pak bylo mnohem jednodussi... styk a rozmisteni desek na strope jsem uz vypatral...

poklepem a magnetem!

jabraka*
hodnocení

0x

Šlo by to malým vrtáčkem,ten se na ocelovém profilu zastaví.

JABR

...a když se netrefíte, tak máte dírku do sádry, pak to zkusíte o kousek vedle a pak zase ...

orph
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]