Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
co si mám představit pod pojmem zednické zapravení? Dostala jsem nabídku, kde je napsaáno toto:
Zednické zapravení jednoduchá okna-zrcátko 0Kč
Podle tohoto obrazku to vypada, ze zakryji montazni penu tak, ze navazi na stavajici omitku a vytvori vnitrni roh.
Lidskou řečí, dostanu teda okna zapravená, že se na ně bude dat dívat nebo bude muset stejně dojít zedník?
Budou zapravena. Lidsky by jsem Vam take doporucil, aby jste byla pritomna pri montazi, nebo si pozvala nekoho, kdo tomu alespon malinko rozumi. Zkontrolovala, jestli jsou okna vodorovne usazene, aby se vam potom neotvorala, nebo nezavirala. Take, jestli pri montazi pouzili parotesnou pasku dovnitr a propustnou ven. To uz by melo byt osetrene ve smlouve. Jestli se jedna o vymenu, tak dohlednout, aby ram okna vybourali co nejopatrneji, aby jste nemela velikou mezeru mezi otvorem a oknem, potom by paska nemela na cem drzet.
Urcite se ale doctete vic informaci na internetu
Jen bych poznamenal, že běžné "zapravení" obnáší přeštukování PU pěny, kterou jsou vyplněny mezery mezi oknem a zdí. Za několik málo let se začne štuk drolit a pěna bude degradovat. Lepší způsob je nalepit do "špalet" polystyrén a na přechodu mezi štukem a rámem okna použít začišťovací lištu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.