Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynovy kotel ohriva teplou vodu pri rychlem

Od: martondra odpovědí: 9 změna:
Zdravim mam plynovy kotel a pri prudkem zastaveni studene vody na chvili zacne ohrivat teplou vodu.Kdyz studenou vodu priskrtim na rohovem ventilu tak to nedela,ale u pracky vodu skrtit nemohu.Pracka hazi chybu ze je voda zastavena.Prackovy ventil ma zpetnou klapku.
Plynovy kotel ohriva teplou vodu pri rychlem
Plynovy kotel ohriva teplou vodu pri rychlem #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

podívejte se na vaše pěkné schemátko. Hned vidíte co se stane, když pračka napouští vodu a pak proud vody utne. Ventil na pračce vodu nepřiškrtí, ale skutečně jedním cvaknutím utne. Voda v trubce a v hadici před pračkou je stále ještě v pohybu, kinetická energie nárazu na uzavřený ventil vyvolá tlakovou vlnu, která se šíří cestou nejmenšího odporu a nemůže jinam, než po přívodní trubce zpět. Vypadá to, že tato vlna vjede rovnou do kotle, do třícestného přepínacího ventilu, to je ona součástka s číslem 11 na vašem obrázku. Tento ventil má elektronické řízení, které zřejmě zareaguje tím způsobem, že na okamžik spustí čerpadlo, součástku s číslem 9. Pak se vám na krátký okamžik rozhoří i kotel.

Moje rada : kotel asi potřebuje seřídit. Sami nic nespravujte a neseřizujte, protože každý servisák vám řekne, že stejně sami nic nespravíte a neseřídíte. Zavolejte autorizovaný servis, protože tyto kotle by měly mít pravidelnou revizi a údržbu.

martondra
hodnocení

Dobry den

tak to je dobry ze mi to ma opravit autorizovany servis,ale problem je v tom ze autorizovany servis mi to nedokazal opravit.Tvrdi ze v potrubi mam vzdu a ten tam pruzi.Takze se to snazim vyresit sam.Takze az sezenu manometr tak zmerim tlak v expanzni nadobe a uvidim.Muzete mi prozradit co by chtelo seridit na kotli?

pcmani*

expanzku tam máte ale pro topnou vodu já sem vám psal že by chtělo dát expanzku na vodu pitnou a to před kotel aby vám zachytil ty rázy a pro kolegu voda nemůže vletět do třicestáku pač ten není na vodu napojen ten je na topném okruhu ta voda jak ji zavřete tak vytvoří ráz a ten vám pohne vrtulkou v průtokovém čidle jinak před kotlem expanzka nakreslená není a v kotli je podle schema jen na tuv

martondra
hodnocení

Ja tam teda vidim 2expanzni nadoby

20 -expanzni nadoba uzitkova voda

5-expanzni nadoba topeni

pcmani*

jo to máte pravdu ale to je pro tepou vodu v kotli tu pro topení nepočítám já bych dal na studenou malou kvůli rázům chtel ste poradit instalaterskou dělám en krátce asi 15 let ale to je jedno pokud chcete berte nechcete nechte být jestli jste tomu instalaterovi takhle oponoval nedivím se že vám nedokázal poradit ještě vám dám jednu radu přečtěte si něco o tlaových rázech v potrubí

martondra
hodnocení

Zdravim

zadnemu instalateru jsem neoponoval.Byl to servisni technik kotlu a ten mi tvrdil ze je to vzduchem v potrubi.

Jeste se zeptam kam mam expanzni nadrz namontovat a jak velkou.

Na internetu jsem nasel ANTISHOCK-kompenzátor hydraulických rázů

levne-topeni.cz/...

To mi nepomuze?

Diky

doplněno 30.08.14 21:32: tak uz je to vyreseny.namontoval jsem expanzni nadobu 2litry na studenou vodu a je po problemu.Diky
pcmani*

ten kompenzátor by vám mohl pomoci taky nemám s ním zkušenost pokud to budete provádět tak se musí vsadit na přívod studené vody do kotle co tam osadíte záleží na vás bud ten kompenzátor nebo tu epanzku stačila by 3l triker.cz/...

pcmani*
hodnocení

0x

patrně to bude dělat tlakový ráz při prudkém zastavení se pohne voda v kotli na průtokovém čidle a to sepne ohřev vody vyřešila by to malá expanzka tak na dva tři litry vody osadit na vodovodní řád ta vyrovná tlakové rázy a měl by být klid

martondra
Dobry den
Expanzni nadoba v kotli je.dokonce dve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tlak v expanzní nádobě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]