Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce bytu

Od: spoktrex* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, předem podotýkám že mi je 24 jsem ve všem amatér a informace a zkušenosti získávám od všech známých v práci a podobně takže ze všecho mám akorát hlavu jako balón a na všechno spoustu různých názorů tak mě zajímají ještě další .. :) co jsem četl hodně podobných situcí se tu už řešilo ale většina otázek je starých a nelze je už komentovat a ptát se. Pustili jsme se do rekonstrukce bytu v paneláku ale příčky jsou vyzděné dutou cihlou, oškrábali jsme maximum náťěrů co šlo nerovnosti a hlubší škrábance až do omítky jsme opravili flexi lepidlem zeď napenetrevali nějakou akrylátovou penetrací a po zaschnutí druhý den štukovali .. jsou místa kde se mi zdá že štuk dobře drží ale jsou místa kde se mi zdá že to šustí po přejetí rukou protože jsme štukovali když byli vedra místy to dost vypraskalo a když jsem tam zajel špachtlí abych vyzkoušel jestli to drží šel celý štuk téměř lehce dolů takhle jsem dnes oškrábal velkou část zdi je to asi měsíc po vytvrdnutí štuku .. v ostatních místnostech jsem teď po tom měsíci ještě na radu ve specializovaném obchodě napenetroval ten nový štuk primalex hloukovou penetrací prý to nebude tolik sát barvu a lehce by to mělo štuk zpevnit .. chci se zeptat udělal jsem velkou hloupost s tím štukováním měl jsem to špatně připravené nejradši bych celý byt zase oškrábal natáhl perlinku lepidlo a na to pak vyštukoval ale to je přeci blbost když už mám všude hotovo .. je riziko že časem začně štuk sám opadávat nebo že budu zatloukat hřebíček a odpadne kus štuku? prosím vážně mě berte jako totálního laika je to pro mě všechno nové a jsem ze všeho zmatený a vyplašený nerad dělám věci zbytečně .. předem děkuji za vaše názory a rady .. :) Jenda

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Z mé zkušenosti vyplývá,že penetrace zdí většinou jsou na škodu.Pokud se použije na opravy zdí flexilepidlo,to má samo při určité konzistenci penetrační účinek, takže není třeba ještě používat další podpůrný prostředek.Druhá chyba bývá v tom,že se spěchá v povrchových úpravách,už aby to bylo hotovo,štuky nejsou vyzrálé a po čase se to projeví.Já jsem po leta aplikoval na opravené stěny tapety,vzhled štuku se s povrchem tapety nedá srovnat.

JABRAKA

no jo, ale doba tapet (celopokoj) už prostě není úplně v kurzu. Není nad rovnou stěnu.

spoktrex*
hodnocení

flexilepidlo jsme pouzili ale jen na ta místa kde se zarýplo až na omítku a nebo kde to víc opadlo se to zahodilo jádrovou omítkou pak se to celé napenetrovalo právě .. a tam kde je nový štuk na lepidle nebo právě té jádrové omítce nebo tam kde se celá stěna natáhla lepidlem tak tam ten nový štuk drží ale tak kde je nově naštukováno na tom starém napenetrovaném štuku se mi zdá že to moc právě nedrží jinak po vyštukování je to asi měsíc .. mohu se zeptat jak dlouho by to mělo vytvrdnout když říkáte že měsíc je málo .. jinak moc děkuji za rady a názory .. :)

hodnocení

0x

Nafoťte a dejte sem. Jinak je blbost dávat lepidlo a perlinku do vnitř je primárně určena na něco úplně jiného,ve vnitř jedině na ytongy či při opravě po výměně u oken ! Pkd jsou stěny z dvoudutáků (duté cihly-2 dutiny) tak oklepat co nedrží a orpavit jádrovou omítkou a pak celou oštukovat,osobně na toto používám jako penetraci jen a pouze duvilax ,není-li,nebo je třeba méně než ccalitr penetrace,tak obyčejný herkules naředěný vodou stejně jako duvilax v poměru až 1:10.Štuk ,pkd je vše OK tak drží a neopadává,pouze na betonu může,neboť panely jsou ve výrobě natírány fermeží nebo něčím mastným a po čase to může odpadnout!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]