Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrenovování kuchyňského náčiní

Od: wydra® odpovědí: 11 změna:

Mám a používám stále, několik "udělátek" po babiččce. Jsou neustále ostrá, funkční, jen mi reznou. Poradí mi někdo jak rez odstranit? Nemyslím drátenku, zrezne to okamžite zas. Nejsem si jistá, že to vůbec jde, ale proč nezkusti dotaz, když je tady tolik hlav a mnohdy i chytrých s pařičnými znalostmi a zkušenostmi. Budu ráda za každou, dobře míněnou radu. děkuji ! Foto současného stavu přikládám.

Zrenovování kuchyňského náčiní
Zrenovování kuchyňského náčiní #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Kdo maže, ten jede. Neukládej ho čistě jenom umyté. Před uložením bych to lehce natřel olejem, Třeba stolním. Jenom takový film a před použitím ho jenom otřeš ubrouskem. A rozhodně to nedávej do myčky.

pcmani*

ahoj na rez bych použil silichrom nebo brusnou vatu sám sem používal na břitvy a po vyleštění jak zmiňuje kolega natřit lehounce stolním olejem

qqqqqqqqq

silichrom? dobrou chuť...

hodnocení

Nevidim v tom problem, nadobi se nasledne řádne umyje

hodnocení

Co je brusna vata?

hodnocení

myčku ani nemam, ani rada ji nemam, nepouzivam a vim, take, jak dokaze znicit. Tim olejem urcite namazu, napred ale bych potrebovala alespon trochu vycistit.

ladinpraha*

Použij klidně i tu drátěnku. V podstatě můžeš použít cokoli, čím to moc nepoškrábeš okolo těch zrezlých míst. Ostrou houbu, jemný smirek, čistící prostředek s brusivem, býval písek na nádobí, ale dneska fakt nevím, co je na trhu. Jsou to krásné věci po našich předcích a je nutné si uvědomit, že přílišná čistota jim opravdu škodí.

pcmani*

je to vata k čištění kovů třeba aurontady máte odkaz xantea.cz/... jinakv silichromu nevidím problem umít to jde v pohodě

zwiki*
hodnocení

0x

Rez se dá účinně vyčistit v horkém octu nechat poležet a pak po vyschnutí natírat mastným.

hodnocení

Děkuji všem za odpovedi, castecne jsem to ted vycistila vsim co jste mi radili. Ano, dokonale to ani byt nemuze, ale ja to pouzivam velmi a nekdy i na fotografie a ta rez nebyla ani chutna, ani hezka :) Ted to jeste "omastim" a jsem spokojena. Nuz dam nabrousit, ma zub !

hodnocení

0x

Tady je taky jeden způsob jak to zkusit zbavit rzi,ale jestli to funguje to fakt nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma silichrom

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]