Nejste přihlášen/a.
V místě kde na záclonu svítívá jižní sluníčko je zažloutlá.Pomohlo by na vybělení namočení do citronové vody nebo něco jiného? Děkuji Cesmína
Též jsem měla zažloutlé...výborná je sada Vanish prášek na záclony + tekutý Vanish na bělení záclon. Ten tekutý se dává až do posledího máchání, já dávám v pračce do kastlíku na aviváž. Používám i na bělení normálního oblečení a prádla.
Jinak též Savo Perex (kolem 50 kč,-), ale sada Vanish mi připadá účinnější (oba Vanishe cca 200,-kč).
Podle mně s tím neuděláte nic. Je to složením materiálu záclon. Na chtatě mám jedno okno na jih a záclona měla v prostředku žlutý obdélník. Časem jsem koupila nové záclony, visí už 5 let, slunce na tu jednu opět svítí a je celá bílá.
Tenkrát jsem vyzkoušela všchno možné a nic nepomohlo. Jen je škoda, že nevím, jakému složení záclonoviny se vyhnout a jaké naopak koupit.
doplněno 24.08.14 17:20:Předloni jsem si koupila bílo tirkysové plavky a za 1 sezonu díky slunečnímu záření bílá zežloutla tak, že jsem je rovnou vyhodila. Původní bílá zůstala pouze v rozkroku.
Měla jsem stejný problém. Vyzkoušela jsem vše možné, různé domácí i dražší prostředky, ale nezabralo vůbec nic. Nakonec jsem v akci nakoupila levně záclony nové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.