Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zažloutlá záclona

Od: cesmina* odpovědí: 7 změna:

V místě kde na záclonu svítívá jižní sluníčko je zažloutlá.Pomohlo by na vybělení namočení do citronové vody nebo něco jiného? Děkuji Cesmína

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

2x

Zkuste vyprat v lanolinu nebo Savo Perex.

hodnocení

2x

Též jsem měla zažloutlé...výborná je sada Vanish prášek na záclony + tekutý Vanish na bělení záclon. Ten tekutý se dává až do posledího máchání, já dávám v pračce do kastlíku na aviváž. Používám i na bělení normálního oblečení a prádla.

Jinak též Savo Perex (kolem 50 kč,-), ale sada Vanish mi připadá účinnější (oba Vanishe cca 200,-kč).

magdalen*
hodnocení

2x

Podle mně s tím neuděláte nic. Je to složením materiálu záclon. Na chtatě mám jedno okno na jih a záclona měla v prostředku žlutý obdélník. Časem jsem koupila nové záclony, visí už 5 let, slunce na tu jednu opět svítí a je celá bílá.

Tenkrát jsem vyzkoušela všchno možné a nic nepomohlo. Jen je škoda, že nevím, jakému složení záclonoviny se vyhnout a jaké naopak koupit.

doplněno 24.08.14 17:20:

Předloni jsem si koupila bílo tirkysové plavky a za 1 sezonu díky slunečnímu záření bílá zežloutla tak, že jsem je rovnou vyhodila. Původní bílá zůstala pouze v rozkroku.

zuzu*
hodnocení

1x

Měla jsem stejný problém. Vyzkoušela jsem vše možné, různé domácí i dražší prostředky, ale nezabralo vůbec nic. Nakonec jsem v akci nakoupila levně záclony nové.

Jasně. U Vietnamce metr asi za 80 kč. ;)

doplněno 24.08.14 16:13:

V drogerii dostanete koupit spec. prášek na záclony. Když byste jim nevěřil, kupte obyčejnou Žabku, to je naprostá jistota na záclony. Ověřeno.

hodnocení

0x

Soda,sůl,prášek do pečiva... zena.centrum.cz/...

alenanova79*
hodnocení

0x

Mě pomohlo při škrobení použít tekutý škrob, který i bělí.

Ale dlouhodobé řešení to není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]